Fabian Wilson in duel met Feyenoordspeler Yassin Ayoub.
Fabian Wilson in duel met Feyenoordspeler Yassin Ayoub. F. van Pagee

Feyenoord in tweede helft langs Zeeuws Elftal

MIDDELBURG - Zaterdag 7 juli nam het Zeeuws Elftal het op tegen het grote Feyenoord, met een legioen aan supporters van over het gehele land.

Het Zeeuwse voetbal zit in een opwaartse spiraal gezien de promoties van HSV Hoek en VV GOES naar de 3e Divisie en de verschillende clubs die op een aanzienlijk niveau uitkomen komend seizoen. Om tegenstand te kunnen bieden aan de topclub waren dan ook de 3e Divisie clubs sterk vertegenwoordigd, met wel ook ruimte voor enkele spelers die elders hun uitnodiging verdienden. Trainer Dolf Roks kon tevreden zijn over de bijdrage van zijn manschappen in de wedstrijd, maar het grootste compliment kwam nog wel van Robin van Persie: 'Bij vlagen speelden ze ons behoorlijk weg'.

Wedstrijd
Al in de beginfase was er de dreiging van het Zeeuwse Elftal dat mogelijkheden had de score te openen. Met name Bart Deprez in de punt van de aanval had zich kunnen onderscheiden tegen het grote Feyenoord, deze bleef echter uit. Ook kon Feyenoord een aantal mogelijkheden niet benutten door uitstekend verdedigend werk van de Zeeuwse defensie. Onder andere Joan van Belzen onderscheidde zich keer op keer, eerst nog kwam hij oog in oog met Robin van Persie, die zich overigens prima vrij kapte, maar op van Belzen strandde. Op het half uur duwde hij al vliegend en met de vingertoppen het bekeken schot van Steven Berghuis uit de winkelhaak. Mede door een goede organisatie wist het Zeeuws Elftal de eredivisionist op een 0-0 ruststand te houden.
Na de rust volgden zoals gebruikelijk vele wisselingen onder beide elftallen, of dit ook de oorzaak was van even een mindere fase bij het Zeeuws Elftal valt te betwisten. Feyenoord schakelde 'een tandje bij' waardoor dan toch de Feyenoord-aanhang kon juichen. Aanval op aanval volgde met als gevolg de openingstreffer: het schot van afstand door Achraf El Bouchataoui gepareerd door Mitchell Braafhart, echter door alert optreden van Jens Toornstra met ook nog eens het overzicht was het voor Dylan Vente een 'koud kunstje' het vonnis te vellen, zo niet Feyenoord op een 0-1 voorsprong te schieten. Toch was het Mart de Kroo op aangeven van Steve Schalkwijk met de kans op een snelle gelijkmaker, zijn uithaal spatte uiteen op de paal terug het speelveld in. Dan slaat Feyenoord toe uit een standaardsituatie, de vrije trap toegekend door scheidsrechter Harold van de Ketterij. Sam Larsson met het geplaatste schot waarop doelman Braafhart een fractie te laat gestrekt in de hoek lag, de toch prima poging tevergeefs door de precisie van de trap. Wel herstelden de Zeeuwen zich en het bleef bij een 0-2 nederlaag, een wedstrijd die in de boeken gaan als geslaagd. Geschat met rond de 4000 toeschouwers op een zonovergoten middag en met de Zeeuwen die prima tegenstand boden tegen een topclub uit de eredivisie.

Selectie Zeeuws Elftal
Joan van Belzen, Fabian Wilson, Gert-Jan van Leiden, Milton Roemeratoe, Thomas van den Houten, Reguillo van de Pitte, Francis Kabwe Manengela, Yarick Dorst, Daniel Wissel, Tim de Winter, Jonathan Constansia, Renzo Roemeratoe, Lionel Fitsch, Bart Deprez, Jelle Klap, Ruben Hollemans, Erwin Franse, Roy Mulder, Abdoe Abdendi, Steve Schalkwijk, Roysel James, Mart de Kroo en Mitchell Braafhart. [l]