AGENDA

Woensdag 11 juli

Rommelmarkt

9:30 | Club Jeu de Boules

Zaterdag 14 juli wordt in de hal en op de banen van Club Jeu de Boules aan de Koudekerkseweg 139/141 in Middelburg een grandioze rommelmarkt gehouden van 9.30 tot 15.00 uur. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de inrichting van het nieuwe clubhuis. Al vele jaren is dit een van de meest drukbezochte en gezelligste rommelmarkten van Zeeland. Met meer dan 1000 bezoekers een ongekend succes. Meer informatie: www.cjbm.nl

Galerie Kunstwacht Veere

11:00 | Galerie Kunstwacht

Op initiatief van 5 Zeeuwse kunstenaars is Galerie Kunstwacht Veere tot 1 oktober open voor publiek. Behalve het werk van deze kunstenaars zullen er ook wisselende kunstexposities te zien zijn. De initiatiefnemers zijn: Matthijs Apner (schilderijen), Paula Drost (beelden en schilderijen), Annemari Gasille (schilderijen), Addie Veldhorst (glaskunst) en René Verhage (keramiek). De Kunstwacht is een intiem en sfeervol monumentenpandje gelegen naast de Grote Kerk in Veere. Openingstijden: dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur behalve op maandag. Voor de actuele agenda: www.facebook.com/kunstwacht

Tentoonstelling Synagoge

12:00 | Synagoge

Het bestuur van de Stichting Synagoge Middelburg nodigt u van harte uit voor de opening van de tentoonstelling: Thema's uit de Thora, Quilts van Marlène Sanders, op donderdag 5 juli om 15.00 uur in de synagoge van Middelburg aan de Herenstraat 14. De officiële opening zal worden verricht door opperrabbijn van het Interprovinciaal Opperrabbinaat (IPOR) Binyomin Jacobs. De tentoonstelling duurt van 5 juli tot en met 2 augustus. Openingstijden van de synagoge zijn: woensdag 12.00-16.00 uur; donderdag 12.00-16.00 uur. De quilts van Marlène Sanders zijn ook te bewonderen in de Wandelkerk (Lange Jan): Onder de toren 1 te Middelburg. Openingstijden: maandag t/m vrijdag 10.30-17.00 uur, zaterdag en zondag 13.30-17.00 uur. Boerderijgalerie de Osseberg exposeert tevens quilts van Marlène Sanders en is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00-17.00 uur: Singelweg 11 (bij Sint Laurens), 4364 LA Grijpskerke.

Prik een traan

13:30 | Zeeuws Museum

In juli en augustus, elke dinsdag, woensdag en donderdag van 13.30 tot 16.00 uur. Aan de slag! In het verlengde van de tentoonstelling Zeeuws Museum x Das Leben am Haverkamp is de Werkplaats geopend. Speciale medewerkers geven je uitleg en demonstraties. We nodigen je uit om zelf aan de slag te gaan. Prik je ook een traantje mee? Jij bent de belangrijkste inspirator van de tentoonstelling Zeeuws Museum x Das Leben am Haverkamp. We maken samen een nieuw kunstwerk. Op piepschuim ballen worden patronen gemaakt met spelden en kraaltjes. Wanneer het werk klaar is wordt het toegevoegd aan de tentoonstelling. Deelname aan deze activiteit is gratis en mogelijk zonder reservering. Reguliere entreeprijs. Meer info op www.zeeuwsmuseum.nl

Zomeravondconcert Zoutelande

20:30 | Catharinakerk

In de serie Zomeravondconcerten in de monumentale Catharinakerk in Zoutelande is er woensdag 11 juli een optreden van het Zeeuws muzikaal ensemble "Musica Juventa". Aanvang 20.30 uur, kerk open vanaf 20.00 uur.

Donderdag 12 juli

Orgelconcert Oostkerk

12:30 | Oostkerk

Donderdag 12 juli zal het tweede orgelconcert plaatsvinden van de serie zomerconcerten op donderdagmiddag om 12.30 uur. De toegang is vrij. Concertgever deze keer is de jonge, veelbelovende organist Martien de Vos uit Ooltgensplaat. Martien won diverse prijzen op orgelconcoursen. Zo behaalde hij in juni 2017 als finalist in Haarlem de 1e prijs en de publieksprijs bij het 1e Nationaal Ambitus Concours. Datzelfde jaar won hij de 1e prijs en de publieksprijs op het SGO concours in Appingedam. Op het programma staan werken van Rameau, Bach en Mendelssohn. Het concert zal worden afgesloten met een improvisatie.

Vrijdag 13 juli

Goede-Doelen-Markt

10:00 | Moriakerk

Vrijdag 13 juli, Kerkplein "Moria", Markt 67, Westkapelle van 10.00 tot 17.30 uur. Verkoop boeken, rommelmarkt, wafels, fairtrade artikelen, kaarten, zelfgemaakte spullen en nog veel meer! Kramen van Wereldwinkel Westkapelle/Zoutelande, Gehandicaptenhuizen Chelmo en Mgoszcz Polen, Unicef Westkapelle, Zending Gereformeerde Gemeente. Organisatie: Zendingscommissie Protestante Gemeente Westkapelle.

Zaterdag 14 juli

Orgelconcert Catharinakerk

14:30 | Catharinakerk

Zaterdag 14 juli vindt er een orgelconcert plaats in de Catharinakerk in Zoutelande. Vincent de Ridder, een jonge talentvolle organist uit Arnemuiden, speelt voor de tweede keer op het monumentale Witte orgel. Zo zal een bewerking klinken van psalm 150, van de hand van Toon Hagen. Ook Bach staat op het programma en daarnaast Vierne. Het concert begint om 14.30 uur, duurt een half uur en sluit de open kerkdag af. De toegang is gratis.

Concert en lezing rondom Jacob Cats

20:00 | Boerderijgalerie de Osseberg

Zaterdag 14 juli vindt om 20.00 uur een concert plaats door Maaike van der Heijdt (fluit) en Rien Balkenende (piano), programma met Nederlandse componisten vanaf Jacob Cats. Zaterdag 28 juli om 20.00 uur: lezing Jacob Cats met beeld en muziek door Josee Claassen. Op 9 december 15.00 uur: Concert Vrienden van het Lied - Leonore van Sloten (zang) en Arjen Verhage (luit). Locatie Galerie de Osseberg, reserveringen 0118-625284.

Dinsdag 17 juli

Zomermarkt

9:00 | Jhr. W. Versluijsschool

Hartelijk welkom op onze jaarlijkse zomermarkt op het schoolplein van de Jhr. W. Versluijsschool te Aagtekerke (Prelaatweg 22). Van 9.00 tot 15.00 uur is er rommelmarkt, verkoop van kaarten, nieuwe boeken, groenten, fruit, kaas, bakproducten, streekproducten, verse vis en kibbeling, aquarellen Mattie de Bruin, creashop Corbijn, het altijd prijs spel, workshop diamond painting en kinderactiviteiten. Op het terras kunt u genieten van koffie, thee of fris met een heerlijke vers gebakken wafel of een broodje kroket / frikandel. Fietsers kunnen de fiets stallen op het parkeerterrein aan de Brouwerijweg en de auto's kunnen geparkeerd worden achter de kerk (tegenover de school).

Quatre mains orgelconcert

20:00 | Nieuwe Kerk

Op dinsdag 17 juli geeft het bekende orgelduo Marien Stouten & Jan Peter Teeuw een orgelconcert (quatre mains) in de Nieuwe Kerk te Middelburg. Het programma omvat de première van de Middelburgse Stadsorganist Margreeth de Jong "the Circle of Life"), alsmede werken van Saint-Saëns, Bach, Mozart en Ravel (Bolero). Aanvang 20.00 uur.