BSO-kinderen bouwen een strandhuis in de zomervakantie

MIDDELBURG - Tijdens de zomervakantie worden er door Kinderopvang Walcheren allerlei leuke activiteiten georganiseerd bij de buitenschoolse opvang (BSO). Het thema voor deze zomervakantie is "Blij dat je bij de BSO bent", gebaseerd op het nummer Zoutelande van BlØf. Kinderen schrijven een nieuwe songtekst voor het nummer én bouwen het strandhuis waar Paskal Jakobsen over zingt.

Het hele jaar verzorgt Kinderopvang Walcheren buiten schooltijd de opvang van kinderen op de buitenschoolse opvang. Tijdens vakanties is er extra tijd en ruimte om leuke dingen te doen met de kinderen. De BSO-activiteiten zijn ingedeeld in vier thema’s: kunst & cultuur, natuur, techniek en sport & spel. Zo is er voor alle kinderen die naar de BSO komen iets wat aansluit bij hun interessegebied.

Diverse activiteiten
Er staat nog veel meer op het programma. In het bos bij Fort Rammekens en Eendenkooi Slikkenbosch komen kinderen onder begeleiding van een boswachter van alles te weten over planten en dieren. Strandjutten aan de kustlijn, een vuurtje stoken, waterdiertjes vangen en dieren verzorgen op de kinderboerderij zijn andere natuuractiviteiten. Tot de technische mogelijkheden behoren uitdagende workshops, zoals figuurzagen, hout bewerken, scheikundige proefjes, een memobord knutselen en gegraveerd glas maken. Voor de sportievelingen staan er diverse sportactiviteiten op de planning, zoals voetjebal, crossfit, zumba, bootcamp, basketbal, tennis en outdoorklimmen. Meiden kunnen lekker tutten bij de meidendag. De keukenprinsen -en prinsessen bereiden een overheerlijke picknick en de kinderen leren scratchen van een echte DJ. Al deze activiteiten worden georganiseerd voor de kinderen die naar de BSO’s van Kinderopvang Walcheren gaan. Dit alles zonder extra kosten voor ouders.

Vakantieactiviteiten Brede scholen
Verder worden er in de zomervakantie diverse kinderactiviteiten georganiseerd op verschillende locaties in Middelburg, door Kinderopvang Walcheren samen met Middelburg in Beweging, Welzijn Middelburg en Kindcentrum Koozie. Iedereen kan deelnemen aan deze activiteiten, maar men moet hier wel vooraf voor inschrijven. Dit kan via: www.bredescholenmiddelburg.nl/activiteiten/vakantie-activiteiten

Zomerfestijn
Ook het Zomerfestijn vindt dit jaar weer plaats op 24 juli 2018 op het Meiveld en op 7 augustus 2018 bij Speelhof Hoogerzael. Er vinden voor kinderen in alle leeftijdscategorieën activiteiten plaats.