AGENDA

Woensdag 18 juli

Concert in Zoutelande

20:00 | Langstraat

Woensdag 18 juli geeft de plaatselijke fanfare Luctor et Emergo een concert in de Langstraat in Zoutelande. Het concert begint om 20.00 uur en is gratis te beluisteren. Laat je verrassen door de afwisselende muziek. Iedereen is van harte welkom.

Zomeravondconcert

20:00 | Dorpskerk

Woensdag 18 juli heeft de Stichting Oostkapelle Cultureel uitgenodigd; Four Aces Guitar Quartet (Stein Verrelst, Inti de Maat, Bart Venken, Menno Bruggenhout). Vier Belgische jongemannen die het als hun missie zien om klassiek gitaarspel op een speelse manier te brengen voor een breed publiek. Het viertal houdt de spanning in hun concerten door klassiek meesterwerken te bezielen met folk- en popelementen. Met een vleugje humor erbij staat 't concert garant voor een onvergetelijke avond gevuld met muzikale emotie en schoonheid. Dorpskerk Oostkapelle, 20:00 uur. Toegang: vrijwillige bijdrage. www.zomeravondconcerten.com

Donderdag 19 juli

Zomerconcert

12:30 | Oostkerk

Het derde zomerconcert op donderdag 19 juli in de Middelburgse Oostkerk wordt verzorgd door Gerard Boot, organist in Middelburg. Het concert vangt aan om 12.30 uur. Op het programma staan werken van François Couperin en Johann Sebastian Bach. De toegang tot het concert is gratis: het concert duurt ongeveer een half uur. Gerard Boot is voorzitter van Incanto, stichting voor Oude Muziek en organist in Middelburg (Oostkerk), Veere en Baarland. In Baarland is hij vanuit de Stichting Oude Zeeuwse Kerken belast met het hoederecht over het buitengewoon authentieke Moreau-orgel uit 1750.

Meditatief Moment

13:00 | Koorkerk

Meditatief Moment op donderdag 19 juli om 13.00 uur in de Koorkerk in Middelburg. In het Meditatief moment op 19 juli spreekt Marga Haas over Evelyn Underhill, populair schrijfster over christelijke mystiek. Het accent zal liggen op wat zij schrijft over het Onze Vader. Afwisselend is er harpmuziek door Harm Haverkamp. Om 13.00 uur in de Koorkerk, ingang via de Wandelkerk.

Miniconcert Koorkerk

15:00 | Koorkerk

In de serie Miniconcerten van het Lange Jan Project concerteren op donderdag 19 juli Evelien de Vries en Rien Balkenende, respectievelijk op klarinet en piano. Zij vormen inmiddels een bekend duo en we zijn blij dat zij ook dit jaar weer meedoen aan de miniconcerten. Plaats: Koorkerk; aanvang: 15.00 uur; toegang vrij, collecte aan de uitgang. Het Lange Jan Project is een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg. Zie voor het concertprogramma van 19 juli en voor alle activiteiten van het LJP: https://langejanproject.wordpress.com.

Vrijdag 20 juli

Expositie in Pastorie

11:00 | Galerie 'de Pastorie'

Expositie schilderijen foto's keramiek in Koudekerke, Galerie ‘de Pastorie’, Dorpsplein 34 in Koudekerke. Exposities van diverse schilders die ook meededen met het schilderen van de toren van Oostkaplelle op 20 juli van 12.00 tot 17.00 uur.

Open tuindagen

13:00 | Tuin de Pionier-Ster

Na 18 jaar de tuin Rammekenshof te hebben gehad zijn wij verhuisd naar Pioniersweg 2A in Grijpskerke waar we een nieuwe tuin gemaakt hebben. Deze nog relatief jonge tuin van ruim 3300m heeft vele verrassingen. Mede dankzij de al aanwezige bomen en het fraaie Zeeuwse landschap een mooie uitstraling. Verrassend zijn de eilanden en de "Dijk" met grassen, vaste planten en strandpalen, bedekt met schelpen, d. De rozenborder langs de zijkant geeft behalve kleur en geur een mooi uitzicht over het Zeeuwse landschap. De wegeling achter in de tuin maakt een mooie wandeling mogelijk. Tuin de Pionier-Ster is open: vrijdagmiddag van 13.00-17.00u op 20-27 juli en 3-10-17-24 augustus.

Domburg Summer Festival

17:00 | Café Tramzicht

Vrijdag 20 juli derde editie Domburg Summer Festival bij Café Tramzicht in Domburg. Een prachtig festival voor iedereen die op vakantie is in Domburg of omgeving, of natuurlijk gewoon voor alle festivalliefhebbers, met de volgende artiesten: Tim Senders, Naffz, Team Rush Hour, Hato, Jack Shirak en Gio. En dit zijn nog niet eens alle artiesten. Komende week worden de laatste artiesten bekend gemaakt. Zo blijft de complete line-up tot het laatste moment spannend. Het festival start op vrijdag 20 juli om 17.00 uur en eindigt om 23.59 uur. Meer info op de Facebookpagina van Café Tramzicht in Domburg.

Zaterdag 21 juli

Zomerzangavond

20:00 | Odulphuskerk

In de Odulphuskerk van Meliskerke wordt op zaterdag 21 juli de eerste zomerzangavond van dit zomerseizoen gehouden. Tijdens deze avond kunnen de bezoekers zelf een verzoeknummer indienen vanuit de bundel In deze bundel staan psalmen en gezangen van o.a. Joh. de Heer. De organist Martijn Kooijman zal het orgel bespelen en improviseren op bekende liederen. De avond begint om 20.00 uur en de deuren zullen vanaf 19.30 uur geopend zijn voor het publiek. De toegang is vrij, er wordt gecollecteerd voor de Evangelisatieprojecten "Walstraat 68" te Vlissingen en "De Wegwijzer" te Almere.

Zondag 22 juli

Duitstalige kerkdiensten

10:30 | Dorpskerk

Deze zomer, tot en met zondag 12 augustus, wordt elke zondagmorgen om 10.30 uur een Duitstalige 'Evangelischer Familiengottesdienst' georganiseerd in de protestantse Dorpskerk aan de Waterstraat 2 in het centrum van Oostkapelle. De kerkdienst wordt telkens geleid door een Duitse dominee. Deze kerkdiensten zijn in de eerste plaats bedoeld voor Duitse toeristen, maar iedereen is welkom.

Tentdienst Aagtekerke

19:00 | Tent

De P.K.N.Gemeente Aagtekerke-Domburg organiseert op 22 juli haar jaarlijkse tentdienst, met als thema: 'Ik ga op reis en ik neem mee…'. Voorganger is Rob Favier, als theoloog is hij al jaren actief als christelijk podiumartiest en zet hij zich in om het Goede Nieuws van God te delen op vele manieren. De toegang is vrij, wel zal er worden gecollecteerd ter bestrijding van de onkosten. U bent welkom in de tent die staat op de hoek Aagtekerkseweg/Pekelingseweg. Aanvang 19.00 uur

Dinsdag 24 juli

Orgelconcert

20:00 | Nieuwe Kerk

Op dinsdag 24 juli geeft de getalenteerde Zwitserse organiste Lara Schaffner een orgelconcert in de Nieuwe Kerk in Middelburg. Lara Schaffner was in 2006 en 2007 prijswinnaar van de nationale studieprijs van het Migros-Kulturprozent en ontving in 2008 de Edwin-Fischer-Gedenkpreis voor haar eindexamen orgel. Zij treedt als organiste solistisch en kamermuzikaal in binnen- en buitenland. Het programma omvat werken van o.m. Buxtehude, Bach en Brahms. Aanvang: 20.00 uur.