Onvergetelijk Zeeuws Museum.
Onvergetelijk Zeeuws Museum. Mieke Wijnen

Rondleiding voor mensen met geheugenproblemen en hun naasten

MIDDELBURG - Op vrijdagmiddag 3 augustus organiseren we een gezellig en ontspannend uitje voor mensen met (beginnende) dementie en hun dierbaren: dat is Onvergetelijk Zeeuws Museum.

U bekijkt in een kleine groep een aantal collectiestukken waarover u met elkaar in gesprek gaat. Tijdens Onvergetelijk staat het genieten centraal. Door verhalen, herinneringen, associaties en ideeën te delen, brengt u met elkaar de (Zeeuwse) kunstwerken tot leven. De speciaal hiervoor getrainde rondleider helpt u op weg met vragen en creatieve opdrachten.
Thema op 3 augustus is het thema Groeten uit….
Uit onderzoek blijkt dat deze rondleiding niet alleen leidt tot een verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met dementie, maar dat het ook positieve effecten heeft voor mantelzorgers en de relatie tussen hen beiden. Om 14.00 uur ontvangen we u met een gratis kopje koffie of thee in het Museumcafé. De rondleiding start om 14.30 uur en duurt ca. een uur.
Deelname aan de rondleiding is gratis. U betaalt alleen entree voor het museum. Het museum is rolstoeltoegankelijk, heeft een lift en in de zalen staan stoelen.
Meer informatie en reserveren: rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl of 0118-653000. [l]