Afbeelding
Foto: Marijn Riemens

SGP wil maatregelen tegen overlast City of Dance

MIDDELBURG - SGP Middelburg wil dat het college van burgemeester en wethouders extra maatregelen neemt om de geluidsoverlast van City of Dance in Middelburg 'flink terug te dringen'.


DOOR BRITTA JANSSEN


Vorige week vrijdag, zaterdag en zondag vond het dance-evenement plaats op het terrein langs de Oude Veerseweg, aan de rand van de binnenstad. 'Net als andere jaren veroorzaakt City of Dance veel geluidsoverlast en houdt vele inwoners tot diep in de nacht uit hun slaap', stelt SGP-fractievoorzitter Paul Moens. In schriftelijke vragen aan het college wil hij weten hoe de gemeente controleert of aan de gestelde (geluids)normen wordt voldaan. Hij vraagt om een overzicht van de metingen. 'Als er volgens de vergunning om 0.00 uur geen geluidsoverlast meer mag zijn, waarom waarschuwt het college dan pas tussen 1.00 en 1.30 uur?', schrijft Moens.
Hij wil ook weten hoe de gemeente de klachten en toegankelijkheid van de klachtenlijn betrekt bij de eindevaluatie. 'Hoe komt het dat de klachtenlijn bij de RUD Zeeland (Regionale Uitvoeringsdienst, redactie) tijdens City of Dance niet bereikbaar was?' De RUD voert milieu- en veiligheidstaken uit namens de Zeeuwse gemeenten, waterschap Scheldestromen en de provincie Zeeland. 'Hoeveel klachten waren er over City of Dance? Hoe worden deze en andere tekortkomingen meegenomen voor een eventuele andere editie van City of Dance?' Moens vraagt of b&w voor een volgende editie maatregelen tegen overlast willen voorleggen aan de gemeenteraad. [l]