AGENDA

Zondag 29 juli

Duitstalige kerkdiensten

10:30 | Dorpskerk

Deze zomer, tot en met zondag 12 augustus, wordt elke zondagmorgen om 10.30 uur een Duitstalige 'Evangelischer Familiengottesdienst' georganiseerd in de protestantse Dorpskerk aan de Waterstraat 2 in het centrum van Oostkapelle. De kerkdienst wordt telkens geleid door een Duitse dominee. Deze kerkdiensten zijn in de eerste plaats bedoeld voor Duitse toeristen, maar iedereen is welkom.

Woensdag 25 juli

Zomerfair Westkapelle

14:00 | De Boomgaard

Op woensdag 25 juli organiseert Brasserie de Boomgaard een Zomerfair op het vakantiepark, Korte Prelaatweg 4, 4361 JM Westkapelle van 14.00-20.00 uur. In 40 marktkramen worden er (zelfgemaakte) producten verkocht, zoals accessoires van hout en boerenstof, sieraden, cadeau-artikelen, kaarten, brocante, edelstenen, oude foto's, pentekeningen, tassen, (oude) boeken en nog veel meer. Daarnaast rijdt de Westkappelse Ringrijdersvereniging een wedstrijd ringsteken te paard in koppels en strijden om de felbegeerde bekers. Meer info: www.brasseriedeboomgaard.nl

Klassiek Zomeravondconcert

20:00 | Dorpskerk

Woensdag 25 juli heeft de Stichting Oostkapelle Cultureel uitgenodigd voor haar derde concert: SaxYon, Marijke Schroer - saxofoon, Ellen Zijm - accordeon. Twee zeer goed geschoolde en ook afgestudeerde musici die werkelijk virtuoos zijn en hun instrumeneten volkomen beheersen. Subliem samenspel. U kunt luisteren naar: J.S.Bach, B.Martinu, A.Wammes, G.Frescobaldi, M.Moussorgski A.Piazzolli e.a. Aanvang 20.00 uur Dorpskerk Oostkapelle. Toegang: vrijwillige bijdrage. www.zomeravondconcerten.com

Donderdag 26 juli

Rondleiding

13:30 | Wandelkerk

Op donderdagen in juli en augustus kun je kennismaken met het religieuze erfgoed van Middelburg tijdens de rondleiding "Kijken in kerken en synagoge". Je bezoekt een vijftal kerken en de synagoge gedurende anderhalf uur onder leiding van een gids. Vertrek: 13.30 uur bij de balie in de Wandelkerk (ingang links naast de Abdijtoren).

Meditatief Moment

13:00 | Koorkerk

In het Meditatief Moment van het Lange Jan Project staat op donderdag 26 juli om 13.00 uur aartsbisschop Oscar Romero centraal in de Koorkerk in Middelburg. Hans ter Welle zal over hem spreken. Afwisselend is er gitaarmuziek door Jim Denton. Plaats: Koorkerk, ingang via de Wandelkerk.

Miniconcert

15:00 | Koorkerk

In de serie Miniconcerten van het Lange Jan Project geven donderdag 26 juli Jeanine Melis, viool en Mark Christiaanse, orgel een zeer gevarieerd concert in de Koorkerk in Middelburg. Aanvang 15.00 uur, toegang vrij, collecte aan de uitgang. Het Lange Jan Project is een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg. Zie voor het programma van het concert: https://langejanproject.wordpress.com

Vrijdag 27 juli

Supercross Aagtekerke

10:30 | M.C. de Pekelinge

Vrijdag 27 juli 2018 houd MC de Pekelinge haar jaarlijkse Supercross in Aagtekerke. Je kunt inschrijven in de volgende klassen: 50cc, 65cc, 85cc, 125cc, 250cc, 500cc, Dames, Veteranen, Locale Heroes, Enduro. Informatie op: www.mcdepekelinge.nl

Zaterdag 28 juli

Orgelconcert

14:30 | Catharinakerk

De Koudekerkse organist Cees Boede (pseudoniem voor Cees Sanderse) concerteert op het Witte orgel in Zoutelande op zaterdag 28 juli, aanvang 14.30 uur. Het concert is tevens de afsluiting van de "Open kerk-dag" en duurt een half uur. Hij is landelijk bekend van de muziek die hij componeerde bij de gedichten van Nel Benschop. Voor zijn programma heeft Cees aansluiting gezocht bij de mogelijkheden van het Witte orgel. Hij speelt werken van Alexander Guilmant, Marco Enrico Bossi, Margreet de Jong en Frederique Chopin. Hij besluit met het overbekende en prachtige Fanfare van Herman Lemmens. De toegang is vrij.

Rondleidingen

19:30 | Buitenplaats Ter Hooge

IVN Walcheren gestart met rondleidingen in de buitenplaats Ter Hooge. Buitenplaats Ter Hooge ligt aan de Koudekerkseweg. Het kasteel, het parkbos en de omliggende landerijen zijn ondergebracht in de familiestichting, de Stichting Lynden Ter Hooge. IVN Walcheren organiseert ook dit jaar weer een aantal excursies door landgoed Ter Hooge rondom verschillende thema's. Aanmelding vooraf is niet noodzakelijk. De excursies starten op de parkeerplaats op de Breeweg ter hoogte van kaasboerderij Pitteperk. Zaterdag 28 juli, vertrek 19.30 uur, thema: Hoogzomer.

Samen zingen

20:00 | Dorpskerk

In de Dorpskerk van Aagtekerke wordt op zaterdag 28 juli de tweede zomerzangavond van dit zomerseizoen gehouden. Tijdens deze avond kunnen de bezoekers zelf een verzoeknummer indienen vanuit de bundel In deze bundel staan psalmen en gezangen van o.a. Joh. de Heer. De organist Peter Markwat zal het orgel bespelen en improviseren op bekende liederen. De avond begint om 20.00 uur en de deuren zullen vanaf 19.30 uur geopend zijn voor het publiek. De toegang is vrij, er wordt gecollecteerd voor de Evangelisatieprojecten "Walstraat 68" te Vlissingen en "De Wegwijzer" te Almere.