Stempelpost 'Brasser's Korenmolen'.
Stempelpost 'Brasser's Korenmolen'. Hans Ligteringen

Terre de Hommes - Dorpentocht Walcheren

MIDDELBURG - Op dinsdag 7 augustus is weer de jaarlijkse Terre des Hommes Dorpentocht over het mooie Walcheren. Dit jaar is het thema 'Lekker weg op Walcheren'. Een thema waar je alle kanten mee uit kunt.

Bij lekker denk je aan smaken. Zo bezoek je stempelposten op bedrijven die iets met streekproducten doen: zuivel, groente, fruit en meel van de molen. Bij lekker weg denk je ook aan vakantie, aan ergens verblijven. Vele jaargangen Dorpentochten voerden ons over vele minicampings. Dit jaar willen we u kennis laten maken met de wereld van de grote campings.

Routeboekje
Om mee te kunnen doen koop je het routeboekje. Routeboekjes zijn op dinsdag 7 augustus verkrijgbaar op de start-/stempelposten. Vanaf 10 dagen vóór de tocht kun je routeboekjes kopen bij een VVV op Walcheren (Domburg, Oostkapelle, Vlissingen en Zoutelande), de Tourist Shop te Middelburg (in de Drvkkery), het Polderhuis te Westkapelle of de Terre des Hommes winkel, Achter de Houttuinen 48 te Middelburg.

Terre des Hommes project
Met de opbrengst steun je het Terre des Hommes project 'Bestrijding van seksuele uitbuiting van kinderen in Azië en Oost-Afrika'. Een bijzonder Terre des Hommes deelproject is 'Sweetie 2.0: webcamseks met kinderen de wereld uit'. In het routeboekje zit een lot waarmee je kans maakt op een waardebon van een fietsspecialist of één van de prijzen van de dit jaar uitgebreide loterij.

Stempelposten
Vanaf 9.00 uur kun je op iedere stempelpost starten. De tocht is 53 km lang, maar dankzij de vele tussenstops voor iedereen te doen. Het stempelen gebeurt door leden van elf goede-doelen-organisaties, die op deze manier aandacht vragen voor hun eigen doel. Laat je daarnaast nog verrassen door overige activiteiten op de stempelplaatsen! Op de laatste stempelpost ontvang je een laatste stempel en de medaille. Om 18:00 uur sluiten de posten. Deze en meer informatie staat op onze website: www.dorpentocht-walcheren.nl.

Startplaatsen/stempelplaatsen
Een overzicht van de startplaatsen/stempelplaatsen: Westkapelle, Camping De Boomgaard, Korte Prelaatweg 2; Aagtekerke, Minicamping ’t Zeeuws Knoopje, Bergwegje 6; Oostkapelle, Camping De Pekelinge, Landmetersweg 1; Serooskerke (1), Molen De Jonge Johannes, Vrouwenpolderseweg 55a; Serooskerke (2), Brasserie De Olmen, Gapingseweg 5; Middelburg (1), Kaasboerderij Schellach, Prooijenseweg 26; Middelburg (2), Landwinkel Weststrate, Sandberglaan 10; Grijpskerke, Zuivelboerderij Hoogelande, Hogelandseweg 4; Biggekerke (1), Brasser’s Korenmolen, Oostweg 2; Biggekerke (2), Strandcamping Valkenisse, Valkenisseweg 64; Meliskerke, Vitaminehoek De Kragge, Rapenburgweg 18a.[l]