Ruben Boutens op podium WK karten 2018
Ruben Boutens op podium WK karten 2018 Guy Boutens

Ruben Boutens wereldkampioen indoor karten

MIDDELBURG - Ruben Boutens heeft afgelopen week in Szczecin met succes zijn wereldtitel indoor karten verdedigd.

140 rijders uit 18 verschillende landen streden de hele week tijdens 8 kwalificatieraces voor een plaats in de finale die afgelopen zondag in het Poolse Szczecin werd verreden. De Middelburger werd 3 x 1e, 3 x 2e en 1 maal 3e. Één race haalde Boutens de finish niet vanwege een defecte motor. De halve finale (64 rijders) werd eveneens gewonnen, waardoor zijn plaats in finale was verzekerd. In de finale met 20 rijders eindigde Ruben Boutens zondagavond als 3e en wist zo voldoende punten te behalen om voor het tweede jaar op rij tot wereldkampioen gekroond te worden. Tweede werd de Pool Jacob Klek en 3e Rico Haarbosch uit Velserbroek. Met Bluestar Racing team werd de derde plaats behaald bij de teams. Lorenzo Stolk uit Vlissingen eindigde op de 13e plaats en Guillermo van Pamelen uit Middelburg op plek 35. [l]