Agenda van 8-8-2018/16-8-2018

Agenda

Rondleiding

13:30 | Wandelkerk

Op donderdagen in juli en augustus kun je kennismaken met het religieuze erfgoed van Middelburg tijdens de rondleiding "Kijken in kerken en synagoge". Je bezoekt een vijftal kerken en de synagoge gedurende anderhalf uur onder leiding van een gids. Vertrek: 13.30 uur bij de balie in de Wandelkerk (ingang links naast de Abdijtoren).

Foto expositie

10:00 |

Fotoclub FCDD uit Oost Souburg exposeert met 12 portretseries in de ontvangsthal van het ROC, Ravensteijnweg 1, 4337 PG in Middelburg. De portret series bestaan ieder uit 5 foto's waarbij een van onze leden zo persoonlijk mogelijk zijn model in beeld heeft gebracht. De expositie is te zien tijdens kantooruren en zal nog tot februari 2019 te bezichtigen zijn.

Woensdag 8 augustus

Nostalgisch Westkapelle

11:00 | Polderhuis

Woensdag 8 augustus organiseert het Polderhuis in Nostalgisch Westkapelle met onder andere een Brocante en Ouwe sannie markt, oude ambachten, een shantykoor, oldtimers en een sjezenwedstrijd. Vanaf 11.00 uur start de Brocante en Ouwe sannie markt op de Markt in Westkapelle. Verder is er deze dag genoeg te beleven in Westkapelle; beide vuurtorens zijn te bezoeken, evenals het Solexmuseum en de molen. De paardentram rijdt weer gratis rond, diverse oude ambachten zijn te zien in de tuin van het Polderhuis, waar ook boerengoed wordt verkocht. 's Middags is er een optreden van Shantykoor 'het Veerse scheepstuig'. In de Zuidstraat staan er 's middags diverse oldtimers opgesteld en vanaf 15.00 uur wordt het traditionele sjezenrijden gedemonstreerd in een wedstrijd. Vuurtoren 't Hoge Licht is geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Vuurtoren 't Lage Licht is geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Molen de Noorman is geopend van 13.30-17.00 uur. Info of aanmelden voor en kraam: evenement@polderhuiswestkapelle.nl.

Concert

20:00 | Dorpskerk

Woensdag 8 augustus heeft de Stichting Oostkapelle Cultureel uitgenodigd: Elise Besemer, viool en Laurens de Man aan de vleugel. Twee jonge getalenteerde musici die een een avondje sonates presenteren. Elise en Laurens laten u horen hoe verschillende componisten uit de muziekgeschiedenis hun ziel en zaligheid in een sonate kwijt konden. Van een frivole orenschijnlijk eenvoudige sonate van Mozart, een vrolijke Sonatine van Dvorak tot de machtige Kreutzersonate van Beethoven. Het concert begint om 20.00 uur in de Dorpskerk te Oostkapelle. Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage aan het eind van het concert wordt zeer op prijs gesteld. Voor meer inf: www.zomeravondconcerten.com

Zomeravondconcert

20:30 | Catharinakerk

In de serie Zomeravondconcerten in de monumentale Catharinakerk in Zoutelande is er woensdagavond 8 augustus een optreden van de groep ZuidWest 5. Aanvang 20.30 uur. Kerk open vanaf 20.00 uur.

Donderdag 9 augustus

Orgelconcert

12:30 | Oostkerk

Op donderdag 9 augustus wordt het de Rijckere-orgel van de Oostkerk te Middelburg bespeeld door de Belgische organist Bart Rodyns. Het concert begint om 12.30 uur en de toegang is vrij. Het is weer een unieke kans het beroemde orgel van de Oostkerk te beluisteren. Op het programma staan werken van o.a. Bach, Pachelbel en Purcell.

Meditatief Moment

13:00 | Koorkerk

Donderdag 9 augustus spreekt Bram de Muijnck over Eugeen Van Mieghem. Zijn leef- en werkwereld als kunstschilder was Antwerpen als havenstad. Afwisselend is er orgelmuziek door Bert Geleijnse. Om 13.00 uur in de Koorkerk, ingang links van de Lange Jan.

Miniconcert

15:00 | Koorkerk

In de serie Miniconcerten van het Lange Jan Project geven op donderdag 9 augustus om 15.00 uur Kees van der Steenhoven, orgel en Leonore van der Steenhoven, klarinet een concert in Koorkerk van oudere en nieuwere muziek van Bach en Händel tot Margreeth de Jong, de stadsorganist van Middelburg.

Zaterdag 11 augustus

Orgelconcert

14:30 | Catharinakerk

Zaterdag 11 augustus bespeelt Jan Wisse het orgel in de Catharinakerk te Zoutelande. Het concert is de afsluiting van de Open-Kerk-Dag en begint om 14.30 uur. Jan Wisse speelt muziek van Felix Mendelssohn en Johann Sebastiaan Bach. Van Mendelssohn klinkt de Zesde Sonate, een variatiereeks over het Gebed des Heeren. Van Bach klinkt één van zijn monumentale meesterwerken, het Preludium en Fuga in b kleine terts. Jan Wisse is organist in Aagtekerke en heeft een grote lespraktijk voor orgel en piano. Het concert duurt ongeveer een half uur en de toegang is gratis.

Zondag 12 augustus

Duitstalige kerkdiensten

10:30 | Dorpskerk

Deze zomer, tot en met zondag 12 augustus, wordt elke zondagmorgen om 10.30 uur een Duitstalige 'Evangelischer Familiengottesdienst' georganiseerd in de protestantse Dorpskerk aan de Waterstraat 2 in het centrum van Oostkapelle. De kerkdienst wordt telkens geleid door een Duitse dominee. Deze kerkdiensten zijn in de eerste plaats bedoeld voor Duitse toeristen, maar iedereen is welkom.

Dinsdag 14 augustus

Rommelmarkt

10:00 | Het Akkoord

Leden en vrijwilligers van muziekvereniging Veere's Genoegen uit Veere organiseren gedurende de zomervakantie weer een rommel- en curiosamarkt in clubgebouw 'Het Akkoord'. De opbrengst wordt o.a. gebruikt voor de aanschaf van nieuwe muziekinstrumenten. De rommelmarkt is elke dinsdag van 10.00 uur tot ca. 17.00 uur geopend. Tijdens de openingsdagen kunnen er ook nog spullen worden ingeleverd voor de verkoop. Naast de rommel- en curiosamarkt wordt op dinsdag ook de historische markt georganiseerd in Veere. Dinsdag 21 augustus is de laatste dinsdag (en week) dat de rommelmarkt geopend is. Hierna wordt het clubgebouw weer ingericht als repetitieruimte voor de muziekvereniging. Adres: clubgebouw 'Het Akkoord', Oudestraat 9, 4351 AS Veere, tel. 0118-501282. Meer informatie: www.veeresgenoegen.nl of rommelmarktvg@zeelandnet.nl.