Fietsen die in beslag zijn genomen en niet worden opgehaald kunnen naar statushouders, vindt de gemeente Middelburg. ARCHIEFFOTO
Fietsen die in beslag zijn genomen en niet worden opgehaald kunnen naar statushouders, vindt de gemeente Middelburg. ARCHIEFFOTO Foto:

Middelburg wil oude fietsen schenken aan statushouders

MIDDELBURG - Middelburg wil elk jaar een aantal fietsen schenken aan statushouders. Het gaat om tweewielers die in beslag zijn genomen en niet worden opgehaald door de eigenaren.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Nu gaan deze naar de stichting Gered Gereedschap. Het college van burgemeester en wethouders denkt dat het goed is als een deel naar statushouders gaat en desgevraagd naar het azc. Een fiets helpt bij de integratie. “Statushouders gaan naar de inburgering, werken daarnaast of doen vrijwilligerswerk. Ook sporten vinden we belangrijk. Daarvoor is in ieder geval een fiets nodig”, is in het besluit te lezen.
Statushouders hebben voortaan als eerste recht op een fiets. Als het azc om tweewielers vraagt, wil het college dat per geval bekijken, zodat er voldoende overblijven voor Gered Gereedschap.[l]