Agenda

Foto expositie

10:00 |

Fotoclub FCDD uit Oost Souburg exposeert met 12 portretseries in de ontvangsthal van het ROC, Ravensteijnweg 1, 4337 PG in Middelburg. De portret series bestaan ieder uit 5 foto's waarbij een van onze leden zo persoonlijk mogelijk zijn model in beeld heeft gebracht. De expositie is te zien tijdens kantooruren en zal nog tot februari 2019 te bezichtigen zijn.

Woensdag 15 augustus

Rommeltocht en meer moois

10:00 | Polderhuis

Woensdag 15 augustus organiseert het Polderhuis in Westkapelle de 'Rommeltocht en meer moois', met onder andere een fietsrommeltocht, kofferbakverkoop en 'Tuus emaekt markt'. Vanaf 10.00 uur start de Fietsrommeltocht door het dorp. Veel inwoners zitten klaar in hun schuur, garage of op de oprit om hun 'rommel' te verkopen. De route kunt u ophalen in het Polderhuis museum. Aanmelden deelname fietsrommeltocht via email: rommeltocht@gmail.com. Vanaf 11.00 uur er een kofferbakverkoop in de Zuidstraat en een 'Tuus emaekt markt' in de tuin van het Polderhuis museum. Ook worden in de tuin van het Polderhuis verse wafels en smouters gebakken. Aanmelden kofferbakverkoop via: evenement@polderhuiswestkapelle.nl. Tussen 14.00 en 17.00 uur is er live muziek bij het Kasteel van Batavia.

Laatste zomeravondconcert

20:00 | Dorpskerk

Woensdag 15 augustus organiseert de Stichting Oostkapelle Cultureel haar laatste zomeravondconcert In de Dorpskerk. Aanvang 20:00 uur. The Guitar Connection. Ger Oosterhaven en Daniel Antonie vertellen het verhaal over de connectie tussen het nationalisme in Spanje rond de 19e eeuw en de huidige gitaartraditie. Zij brengen en bewerken muziek van de drie grote Spaanse componisten: I Albéniz; E.Granados; M.de Falla. Toegang gratis, maar een vrijwillige bijdrage aan het eind van het concert wordt zeer op prijs gesteld. Komt u op tijd: we hebben tot onze vreugde steeds een volle kerk! www.zomeravondconcerten.com

Donderdag 16 augustus

Rondleiding

13:30 | Wandelkerk

Op donderdagen in juli en augustus kun je kennismaken met het religieuze erfgoed van Middelburg tijdens de rondleiding "Kijken in kerken en synagoge". Je bezoekt een vijftal kerken en de synagoge gedurende anderhalf uur onder leiding van een gids. Vertrek: 13.30 uur bij de balie in de Wandelkerk (ingang links naast de Abdijtoren).

Orgelconcert

12:30 | Oostkerk

Op donderdag 16 augustus wordt er weer een middagpauzeconcert gegeven in de Oostkerk te Middelburg, aanvang 12.30 uur, ditmaal door Jos Vogel, organist van de Sint Jacobskerk en de Ontmoetingskerk. Op het programma staan werken van Georg Friedrich Händel (een bewerking van een orgelconcerto), Bach ("Nun danket alle Gott), Junghans (twee koraalvoorspelen) en Kittel (een Fantasia). Dit concert is gratis toegankelijk.

Meditatief Moment

13:00 | Koorkerk

In het Meditatief Moment op donderdag 16 augustus spreekt Bram Joziasse over de violist, zanger en componist Tomaso Giovanni Albanoni (1671-1751). De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Marga Haas, viool en Cocky Klaver, piano. Plaats: Koorkerk; aanvang: 13.00 uur; toegang vrij.

Orgelconcert

15:00 | Koorkerk

In de serie Miniconcerten van het Lange Jan Project verwelkomen we op donderdag 16 augustus de organist en koordirigent Johan den Hoedt. Plaats: Koorkerk; aanvang: 15.00 uur; toegang vrij, collecte aan de uitgang. Het Lange Jan Project is een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg. https://langejanproject.wordpress.com.

Zaterdag 18 augustus

Rondleiding park Toorenvliedt

13:30 | Park Toorenvliedt

Wat is er te zien in het park van buitenplaats Toorenvliedt in Middelburg? Het gebouw dateert uit 1726. Het park, in de Engelse landschapsstijl van eind 18de eeuw, is wat natuur- en cultuurwaarde betreft van groot belang. In 2013/2014 zijn ingrijpende aanpassingen uitgevoerd en nu is belendend "Rittenburg", de nieuwe woonwijk in een ver stadium van wording. Het natuurlijke van het park herstelt zich alweer; dat gaat zo in de natuur. U kunt het zelf beleven samen met een natuurgids van IVN Walcheren die u veel kan vertellen over de natuur, de historie en de ontwikkelingen in het park. De wandelingen vinden nog plaats op de volgende zaterdagen: 18 augustus, 15 september en 13 oktober. Het is mogelijk dat ook Vogel- en Zoogdieropvang De Mikke wordt bezocht. Vertrek om 13.30 uur vanaf de vernieuwde hoofdingang van het park aan de Koudekerkseweg nabij de sculptuur van een buffalo-voertuig; duur + 1½ tot 2 uur. Deelname voor leden van IVN Walcheren is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Samen zingen op Walcheren (4)

20:00 | Odulphuskerk

In de Odulphuskerk van Meliskerke wordt op zaterdag 18 augustus de vierde zomerzangavond van dit zomerseizoen gehouden. Tijdens deze avond kunnen de bezoekers zelf een verzoeknummer indienen vanuit de bundel In deze bundel staan psalmen en gezangen van o.a. Joh. de Heer. De organist Jacco Goud zal het orgel bespelen en improviseren op bekende liederen. De avond begint om 20.00 uur en de deuren zullen vanaf 19.30 uur geopend zijn voor het publiek. De toegang is vrij, er wordt gecollecteerd voor de Evangelisatieprojecten "Walstraat 68" te Vlissingen en "De Wegwijzer" te Almere.

Dinsdag 21 augustus

Rommelmarkt

10:00 | Het Akkoord

Leden en vrijwilligers van muziekvereniging Veere's Genoegen uit Veere organiseren gedurende de zomervakantie weer een rommel- en curiosamarkt in clubgebouw 'Het Akkoord'. De opbrengst wordt o.a. gebruikt voor de aanschaf van nieuwe muziekinstrumenten. De rommelmarkt is elke dinsdag van 10.00 uur tot ca. 17.00 uur geopend. Tijdens de openingsdagen kunnen er ook nog spullen worden ingeleverd voor de verkoop. Naast de rommel- en curiosamarkt wordt op dinsdag ook de historische markt georganiseerd in Veere. Dinsdag 21 augustus is de laatste dinsdag (en week) dat de rommelmarkt geopend is. Hierna wordt het clubgebouw weer ingericht als repetitieruimte voor de muziekvereniging. Adres: clubgebouw 'Het Akkoord', Oudestraat 9, 4351 AS Veere, tel. 0118-501282. Meer informatie: www.veeresgenoegen.nl of rommelmarktvg@zeelandnet.nl.