Excursie met kunstenaar Roos Nieboer bij de Veerse Gatdam

MIDDELBURG - Voor ‘So You Don’t Get Lost in the Neighborhood’ nodigt Vleeshal Zeeuwse kunstenaars uit de rol van kompas op zich te nemen en het publiek mee te nemen naar inspirerende, interessante plekken in Zeeland. Deze aflevering met Roos Nieboer staat in het teken van de Veerse Gatdam en zal plaatsvinden op zondag 26 augustus.

Roos Nieboer (1995) groeide op in Oost- Souburg en studeerde in 2017 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht aan de afdeling Beeldende Kunst en Educatie. Zij werkt veelal met textiel, tekst en performance waarbij thema’s als de publieke ruimte, sociale gedragingen en het “normale” versus het “absurde” een belangrijke rol spelen. Door te spelen met de losse associaties tussen woord, beeld en betekenis, prikkelt zij de verbeelding van haar toeschouwers. Roos Nieboer nam vorig jaar onder andere deel aan de tentoonstelling ‘Zeeuwse Lichting 2017’ in CBK Zeeland. Momenteel verblijft zij voor een artist residency bij Antropical in Luxemburg, waar zij onderzoek doet naar laagdrempelige manieren om bezoekers te verbinden en te laten deelnemen aan kunst op festivals.

Voor haar deelname aan ‘So You Don’t Get Lost in the Neighborhood’, nodigt Roos Nieboer haar publiek uit bij de Veerse Gatdam aan het Veerse Meer. De plek is door zijn weidsheid visueel interessant maar biedt daarnaast ook mogelijkheid tot (letterlijke) openheid. Tijdens een wandeling zal Nieboer delen van performances en teksten delen, die meer inzage in haar werkwijze zullen bieden. “Een specifieke plek is voor mij vaak het uitgangspunt voor een nieuw werk, en op deze plek aan de Veerse Gatdam heb ik al vaak gedacht ‘hier wil ik ook nog wel eens wat doen’ ”, aldus Nieboer.

Voor deze aflevering van ‘So You Don’t Get Lost in the Neighborhood’ wordt er verzameld om 14:00 bij de Veerse Gatdam, ter hoogte van de bushalte Banjaard Boulevard, Kamperland. De locatie is bereikbaar met het openbaar vervoer (Bus N57 vanuit Middelburg), met de fiets of met de auto. De excursie is gratis en zal ongeveer 2 uur duren. Wilt u deelnemen? Meld u dan vóór vrijdag 24 augustus aan via office@vleeshal.nl. [l]