MIDDELBURG - Op 25 augustus, van 10.00 tot 17.00 uur, organiseert Lions Club Middelburg de zevende editie van De Benefietsroute. De Benefietsroute is een fietstocht voor het goede doel op Walcheren, langs veertien bedrijven die Zeeuwse streekproducten produceren en verkopen.

Op ieder bedrijf, zoals kaasboerderij, chocolademaker of groentenkweker, staat een culinaire verrassing klaar. Tussen de verschillende culinaire stops kan iedereen zelfgekozen kortere en langere toertochten maken. Met de fiets natuurlijk, of met een motor, bromfiets, scooter of auto.

Kaarten te koop

Kaarten zijn te koop bij de veertien ‘culipunten’ en Fietsspecialist Piet Voskamp in Middelburg, ook op de dag zelf. Op de fiets is de Benefietsroute ‘calorieneutraal’, dus wat je eet fiets je er ook weer af. Dat neemt niet weg dat de route ook mooi is om met de auto, motor of zelfs met rollerskates af te leggen.

Het goede doel

Het Zeeuws Jeugdorkest is een symfonieorkest voor jonge Zeeuwse muzikanten tussen de 11 en 21 jaar, en bestaat op het moment uit ongeveer 40 leden, onder de bezielende leiding van Carlo Nabbe. Voornaamste doel van het orkest is het samen muziek maken, de gezamenlijke muzikale ontwikkeling, en vooral het plezier hebben daarin. Elke vrijdagavond komen de leden uit de hele provincie naar Middelburg om te repeteren.

De bijdrage van de benefietsroute zal ingezet worden voor het realiseren van een bijzondere uitvoering, in samenwerking met andere muziek- en theaterdisciplines. Op 25 augustus verzorgen zij vanaf 12:00 uur een optreden bij Kaasboerderij Schellach, een van de culipunten langs de Benefietsroute.

Meer informatie: www.benefietsroute.nl [l]