Jeugdlid Kai Moerdijk is de bedenker van de nieuwe naam FOTO ERWIN DE GROOT
Jeugdlid Kai Moerdijk is de bedenker van de nieuwe naam FOTO ERWIN DE GROOT Foto: Erwin de Groot

Nieuwe naam voor sportpark Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Het sportpark van voetbalvereniging Arnemuiden heeft een nieuwe naam, die zaterdag bekend werd gemaakt tijdens de jaarlijkse startdag. Waar er voorheen altijd werd gesproken over 'het sportcomplex aan de Van Cittersweg', worden leden en bezoekers voortaan verwelkomd op sportpark 't Hart.

DOOR MARIJN RIEMENS

Bij de bekendmaking van de nieuwe naam van het sportcomplex waren zaterdag alle jeugdleden aanwezig. Ook ouders, broertjes en zusjes en opa's en oma's waren van de partij. Iedereen was benieuwd naar de nieuwe naam van het sportpark. Nadat alle jeugdleden op de tribune bij het hoofdveld hadden plaatsgenomen en er een groepsfoto was gemaakt, nam voorzitter Ron Minnaar het woord. Hij had de eer om de nieuwe titel van de accommodatie bekend te maken.

Het 11-jarige jeugdlid Kai Moerdijk, bedenker van de naam 'Sportpark 't Hart', werd naar voren geroepen en ontving een leuke prijs. Daar was de jongeling erg blij mee. "Ik vind het heel erg leuk dat de naam is gekozen die ik voor het sportpark heb bedacht", glunderde Kai trots. "Een hart staat symbool voor Arnemuiden. Het was best lastig om iets te verzinnen, maar toen ik daaraan dacht, was ik er al snel uit."

Complex

"Het idee om ons sportpark een nieuwe naam te geven, speelde al sinds het begin van het jaar", legde Minnaar uit. "Steeds vaker kregen we van spelers en supporters de vraag waarom ons complex geen naam had. Iedereen had het altijd wel over het sportpark aan de Van Cittersweg, maar dat was geen officiƫle naam. Het bestuur is vervolgens om de tafel gaan zitten en heeft toen besloten dat leden door middel van een wedstrijd zelf konden bepalen welke naam de accommodatie zou krijgen."

'Een hart staat symbool voor Arnemuiden'

Ieder lid kreeg tot vrijdag 15 juni de mogelijkheid om via de website van VV Arnemuiden een naam in te dienen. Van de 29 inzendingen selecteerde het bestuur er vijf. Van deze titels werd sportpark 't Hart door de leden uiteindelijk gekozen als nieuwe naam voor het complex.

Voorzitter Minnaar was daar zeer over te spreken. "Ons spandoek heeft een rood-geel hart en bij iedere wedstrijd van het eerste elftal klinkt het lied 'Hart voor Erremuu'. Sportpark 't Hart identificeert onze vereniging perfect."[l]