Een pannenkoek na afloop
Een pannenkoek na afloop Sandy Pleyte

Runderground Summer Kids onverwacht groot succes

MIDDELBURG - Gemiddeld 35 kinderen kwamen afgelopen zaterdagen in de zomervakantie naar de oude atletiekbaan in Middelburg om te spelen, aan atletiek te doen en te leren hardlopen. Onder leiding van bekende en minder bekende hardlopers werden zij een uur lang begeleid bij verschillende spelletjes. “Kennis maken met atletiek en hardlopen gaat het best in spelvorm”, aldus de trainers Anjolie Engels- Wisse, Martijn de Vries en Anton Engels.

Afgelopen zaterdag was de Final Edition. 42 kinderen waren er aanwezig. Er was muziek en de kinderen kregen na afloop een pannenkoek én een Runderground Summer Kids diploma. Of het evenement volgend jaar weer op de agenda staat? Martijn de Vries, oprichter van Runderground en initiator van Summer Kids is daar duidelijk in: “Runderground organiseert alles maar 1 keer. Daar moet je bij zijn geweest. Er volgt geen 2e editie in deze vorm.” Dat komt in dit geval ook omdat gepland is om de oude atletiekbaan dit najaar te slopen.

De eerst volgende evenementen van Runderground zijn: Pump-UP RUN 10 km op vrijdag 28 september en de Halloweenrun vrijdag 26 oktober. [l]