Luistertuin carillonconcert
Luistertuin carillonconcert D. van der Vlies

Muziekmix vanaf het stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Op zaterdagavond 25 augustus is er een afwisselende mix van herkenbare muziek en muziekstijlen te horen bij het gratis toegankelijke carillonconcert in de luistertuin in Veere.

Het concert wordt geopend met muziek van een neef van de klokkengieter, Matthias van den Gheyn. Deze muziek laat duidelijk horen en zien waartoe de beiaardier in die tijd in staat was. En waar klinkt deze muziek nu beter dan hier in Veere op een echt ‘Van den Gheyn’-carillon! Verder klinken er een heel aantal bewerkingen van bekende muziekstukken van de hand van de de beiaardier. Tevens zullen er ook modernere nummers van de toren klinken: muziek rond de jaren 1920 van o.a. Scott Joplin tot en met muziek van BLÖF. Gastbeiaardier Gerard de Waardt is als Zeeuwse beiaardier werkzaam in Tholen en St. Maartensdijk. Hij studeerde orgel, theaterorgel, piano en keyboard. Verder studeerde hij aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort en later Jazz-piano in Washington DC. Gerard was ruim 40 jaar stadsbeiaardier van Rotterdam. Gerard is ook nog werkzaam als beiaardier in Schiedam en Maassluis.

Voor dit concert is er een gratis toegankelijke luistertuin. Hier staan stoelen klaar om de verrichtingen van de beiaardier in alle rust te volgen op een scherm. Om 18:45 geeft Gerard de Waardt kort in de tuin een uitleg over het programma. Het concert begint om 19:00. De tuin is een half uur voor aanvang van het concert open.

Datum concert: 25 augustus, 19.00-20.00 uur.

Luisterlocatie: de tuin van Stadhuisstraat 1 in Veere.

Dit is het laatste en 5e zomeravondconcert op het Veerse carillon in deze serie. Naast deze concerten bespeelt stadsbeiaardier David van der Vlies iedere donderdag van 12.00-13.00u het carillon. In de stadhuishal is een live-video verbinding te zien met de beiaardier. [l]