AGENDA

Foto expositie

10:00 |

Fotoclub FCDD uit Oost Souburg exposeert met 12 portretseries in de ontvangsthal van het ROC, Ravensteijnweg 1, 4337 PG in Middelburg. De portret series bestaan ieder uit 5 foto's waarbij een van onze leden zo persoonlijk mogelijk zijn model in beeld heeft gebracht. De expositie is te zien tijdens kantooruren en zal nog tot februari 2019 te bezichtigen zijn.

Woensdag 22 augustus

Concert fanfare

20:00 | Langstraat

Woensdag 22 augustus a.s. geeft fanfare Luctor et Emergo een concert in de Langstraat in Zoutelande. Het concert begint om 20.00 uur en is gratis te beluisteren. Laat je verrassen door de afwisselende muziek.

Donderdag 23 augustus

Rondleiding

13:30 | Wandelkerk

Op donderdagen in juli en augustus kun je kennismaken met het religieuze erfgoed van Middelburg tijdens de rondleiding "Kijken in kerken en synagoge". Je bezoekt een vijftal kerken en de synagoge gedurende anderhalf uur onder leiding van een gids. Vertrek: 13.30 uur bij de balie in de Wandelkerk (ingang links naast de Abdijtoren).

Orgelconcert Oostkerk

12:30 | Oostkerk

Donderdag 23 augustus zal er weer een middagpauzeconcert zijn in de Middelburgse Oostkerk. Concertgever deze keer is de bekende organist Reitze Smits. Hij voert werken uit van Johann Sebastian Bach en Georg Böhm. Het concert begint om 12.30 uur; de toegang is gratis.

Meditatief Moment

13:00 | Koorkerk

In het Meditatief Moment van donderdag 23 augustus spreekt Bert van Klaveren over Jonathan Sacks, joodse stem in het moreel debat, filosoof en schrijver van o.a. Leven met Verschil, Een Gebroken Wereld Heel Maken en Niet in Gods Naam. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Chris Bakker, cello en Cocky Klaver, piano. Plaats: Koorkerk; aanvang: 13.00 uur; toegang vrij.

Concert

15:00 | Koorkerk

In de serie Miniconcerten van het Lange Jan Project verwelkomen we op donderdag 23 augustus het Koperkwartet van de familie Jongepier. Het koperkwartet is 'wereldberoemd' in heel Zeeland en een graag geziene gast in de miniconcerten. Plaats: Koorkerk; aanvang: 15.00 uur; toegang vrij, collecte aan de uitgang. Het Lange Jan Project is een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg. Zie voor het programma van het concert en voor alle activiteiten van het LJP: https://langejanproject.wordpress.com

Zaterdag 25 augustus

Rommelroute Klarenbeek

10:00 | wijk Klarenbeek

Op zaterdag 25 augustus organiseert wijkvereniging Klarenbeek van 10.00 tot 16.00 uur een rommelroute. Alle straten binnen de Middelburgse wijk Klarenbeek kunnen hieraan meedoen. U kunt eenvoudig uw spullen vanuit uw garage, vanaf de oprit of stoep te koop aanbieden. Aanmelden als verkooppunt is mogelijk door een mail te sturen naar ons Mailadres: wijkverenigingklarenbeek@hotmail.nl (Let op: niet .com). Vermeld bij de opgave uw naam, straat en huisnummer. De bedoeling is om de route te starten bij supermarkt Jumbo. Daar worden de plattegronden met de verkooppunten uitgedeeld en u krijgt iets mee voor onderweg!

Zomerfeest bij Simnia

10:00 | Simnia

Op zaterdag 25 augustus is op het parkeerterrein van zorgcentrum Simnia een groot Zomerfeest van 10.00-17.00 uur. Diverse ringrijdersverenigingen houden de hele dag wedstrijden in boerendracht. Op de rommelmarkt en bij ongeveer 30 kramen is van alles te koop. Op het terras is het goed toeven met een hapje en een drankje. De loterij telt weer tal van mooie prijzen. Ook voor de kinderen is er vermaak.

Fietsrommelroute Middelburg-Zuid

10:00 |

Op zaterdag 25 augustus van 10.00-16.00 uur is er een Fietsrommelroute in Middelburg-Zuid. Bewoners uit de buurt verkopen rommelmarkt spullen direct vanuit hun tuin/huis. Toegang en deelname zijn gratis. Uiteraard kunt u ook met een ander vervoersmiddel dan de fiets komen. Woont u in de buurt en wilt u ook meedoen met de verkoop, geef u dan op door een e-mail te sturen naar rommelroutezuid@zeelandnet.nl. We hopen op een gezellige dag met mooi weer en veel spulletjes die van eigenaar wisselen. Voor informatie en een plattegrond kunt u mailen naar rommelroute@zeelandnet.nl.

Dinsdag 28 augustus

Concert Brassband OKK Westkapelle

19:30 | Markt

Meteen na de zomervakantie zal de brassband van Muziekvereniging OKK Westkapelle weer een concert verzorgen. Onder leiding van dirigent Cora Dellebeke speelt de brassband op dinsdag 28 augustus om 19.30 uur op de Markt in Westkapelle. De muziek die de brassband voor u gaat spelen zal bestaan uit een mars, klassieke, pop-, en filmmuziek, een origineel brassband werk, een solowerk en een lekkere meezinger. We zien u graag op 28 augustus!