Professioneel advies binnen handbereik van vrijwilligersorganisaties

MIDDELBURG - Vrijwilligersorganisaties hebben het best moeilijk. SESAM academie is een maatschappelijk adviesbureau dat advies op maat biedt aan vrijwilligersorganisaties.

De aandachtsgebieden zijn: strategie; organisatie; coaching; marketing; communicatie; financiën; fondsenwerving; vrijwilligersbeleid; interimbestuur. Info: www.sesamacademie.nl - info@sesamacademie.nl.
Vrijwilligersorganisaties moeten meebewegen met de ontwikkelingen in de samenleving en worden geconfronteerd met nieuwe uitdagingen: subsidies nemen af, vrijwilligers hebben andere verwachtingen, fondsen en samenwerkingspartners stellen eisen en leggen de lat steeds hoger.

Organisatie
Van vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties wordt steeds meer verwacht, maar hoe breng je je organisatie in beweging?
Een patiëntenvereniging, buurtbewonerscommissie, sportclub, muziek- of toneelvereniging, of welke vereniging of stichting dan ook die met vrijwilligers werkt, kan samen met de SESAM adviseur in kaart brengen wat er goed gaat, en waar kansen liggen. Door de organisatie te versterken draagt de adviseur er toe bij dat doelen gerealiseerd worden.
Zoals een voorzitter van een middelgrote vrijwilligersorganisatie zelf na een SESAM advies zei: “Ik wist wat er nodig was om onze organisatie meer florerend te maken. Maar er was iemand van buitenaf nodig om iedereen bij dat proces te betrekken. 'Vreemde ogen dwingen' zeggen ze wel. Nu, een jaar later, hebben we beter zicht op onze doelen en hoe dat aan te pakken. De taken en verantwoordelijkheden binnen onze organisatie zijn verduidelijkt en door nieuwe mensen opgepakt. Iedereen beseft bovendien dat goed met elkaar communiceren essentieel is om met plezier je vrijwilligerswerk te doen. En als een wonder trekt dat ook weer nieuwe mensen aan”.
SESAM adviseurs geven onafhankelijk advies op maat, tegen zeer lage kosten. De vragen die gesteld worden zijn heel divers.
Overigens zijn die SESAM adviseurs zelf ook vrijwilliger. Dat maakt het contact gemakkelijk en ontspannen.
Zou u zelf SESAM adviseur willen worden in Zeeland, kijk dan even op onze website. [l]