Eerste training.
Eerste training. Rien Paardekoper

Blind date dames EZRC Oemoemenoe-Tovaal was een succes

MIDDELBURG - Na een aantal jaren was er weer een blind date toernooi bij EZRC Oemoemenoe. Ooit gestart door Jeroen Seijbel en Jan Schot werd dit keer in een iets andere vorm het toernooi in zijn geheel gewijd aan de dames.

Na een gezamenlijke warming-up werd de groep in tweeën gesplitst. Trainer/coach Reweti Montgomery nam vervolgens de nieuwelingen onder zijn hoede, waarbij de dames middels een training de beginselen van het rugby spel uitgelegd kregen en waarbij ze deze ook gelijk konden oefenen. De andere groep onderging een reguliere training. De nieuwe dames namen het snel op en zo konden de teams samengesteld worden waarbij elk team ook een coach toegewezen kreeg.
Middels een toernooi werden er vervolgens meerdere wedstrijden gespeeld. Het was voor iedereen even wennen maar al gauw werd er steeds beter samen gespeeld en werden de eerste tries gescoord. De nieuwe dames en de meer geroutineerde dames beleefden veel plezier, de toeschouwers moedigden de dames positief aan, het weer was prima. Mede hierdoor werd het spel met steeds meer overtuiging gespeeld.
Na afloop van het toernooi vond de gezamenlijk afsluiting plaats in het clubhuis. De organisatie Herbert Jan van der Waal en Rosanne den Toonder bedankten iedereen voor zijn/haar komst en inzet en uiteraard werd er ook een prijs uitgereikt aan de winnaar van het toernooi. Het was een zeer geslaagd evenement welke volgend jaar opnieuw zal plaats vinden.
De dames van Oemoemenoe/Tovaal komen dit seizoen uit in de derde klasse, Poule A eerste fase, en worden getraind door Melanie Tarsau en Reweti Montgomery. De eerste wedstrijd is op 23 september in Middelburg tegen de dames uit Zwolle. Kennis maken met de sport kan ook tijdens de reguliere trainingsdagen, op dinsdag en donderdagavond van 18.30 uur tot 19.45 uur. Voor meer informatie kijk op www.oemoemenoe.com/ FB EZRC Oemoemenoe of stuur een mail naar dames@oemoemenoe.com[l]