Nel Volkers is verrast met bloemen. FOTO MARIELJA TEN BRUGGENCATE
Nel Volkers is verrast met bloemen. FOTO MARIELJA TEN BRUGGENCATE Foto: Marielja ten Bruggencate

Topzomer levert Nel Volkers bloemen op

SEROOSKERKE – Zwembad De Goudvijver in Serooskerke was donderdag versierd met ballonnen voor de ontvangst van de 20.000e bezoeker. "Het is een topzomer met een superhoog bezoekersaantal. Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt," zegt Iris Oomkens, bedrijfsleiding van De Goudvijver.

DOOR MARIELJA TEN BRUGGENCATE

Het recordaantal zwemmers leverde Nel Volkers bloemen op. Deze 72-jarige sportieve dame gaat vijf dagen in de week zwemmen. Net als tien andere vrouwen trekt ze vrijwel dagelijks baantjes in het buitenbad. “Ik had geen idee dat ik de 20.000e bezoeker zou kunnen zijn”, lacht ze. Volkers straalt van alle aandacht en de verrassing. “Vroeger ben ik toezichthouder geweest in de Goudvijver en kon ik reddend zwemmen. Nu houd ik het bij de schoolslag.”

Zevenhonderd
Zwembad De Goudvijver is zes dagen in de week open en biedt verschillende programma’s aan, zoals diplomazwemmen, aquajoggen, snorkelen en de Zwem4daagse. Uiteraard is het bad ook open voor vrijzwemmen. “Tijdens de drukste dagen van dit seizoen tikte de bezoekersteller zevenhonderd mensen per dag aan”, vertelt Oomkens.

'Tot morgen!'

Zij en zes andere toezichthouders zorgen ervoor dat het zwembad veilig is. “Het was een super topzomer. We hebben de 20.000 veel eerder bereikt dan ik had verwacht. We zijn er erg trots op.” Tijdens een ‘normale topzomer’ heeft het zwembad volgens Oomkens zo’n 17.500 bezoekers.

Ontspannend

“Zwemmen is zo ontspannend,” vindt Volkers. “Het is goed voor je spieren, want je zult ze niet snel overbelasten met zwemmen. Ook is het zwemmen een heel sociaal gebeuren, want ik spreek de dames elke dag. Dat is heel gezellig.” Om half negen in de ochtend ligt het bad al aardig vol. Na een half uurtje zwemmen gaan de meesten weer uit het water. “Tot morgen,” roept Volkers naar de dames die nog in het water liggen.

Zwembad De Goudvijver is open tot zaterdag 15 september. [l]