Agenda van 29-8-2018/8-9-2018

AGENDA

Dinsdag 28 augustus

Verkoop voor Goede Doel

10:00 | Kringloopwinkel Talent

Talent ruimt op alle kleding en schoenen, van 28 augustus t/m 8 september. We maken weer plaatst voor onze najaar en wintercollectie. De opbrengst is volledig voor het goede doel. Allen hartelijk welkom. Nieuwstraat 11 Middelburg.

Woensdag 29 augustus

Model tekenen/schilderen

10:00 |

In deze cursus leert u hoe u op diverse manieren een portret of model kunt tekenen en schilderen. We werken naar een levend model met verschillende materialen en technieken. De cursus start op woensdag 29 augustus. Kijk voor meer informatie over deze cursus op onze website www.cultuurhuiskuiperspoort.nl/cursussen.

Donderdag 30 augustus

Koudekerke uit de kunst

10:30 |

Van donderdag 30 augustus t/m zaterdag 1 september is er weer de jaarlijkse Kunstroute in Koudekerke en Dishoek. 60 kunstenaars exposeren hun kunstwerken op 20 locaties in Koudekerke en Dishoek. Waaronder 20 studenten van de Chr. Scholengemeenschap Walcheren, die hun werken tonen in de openluchtkerk in Dishoek.

Penseeltekenen/schilderen

13:00 |

In de cursus Sumi-e leert u schilderingen maken met een bamboe penseel, inkt en een enkele kleur op rice-paper. We proberen de essentie van de natuur te schilderen op Chinees of Japanse wijze. In Sumi-e is de sfeer van Zen voelbaar De cursus start op (bij voldoende aanmeldingen) op donderdagmiddag 30 augustus of vrijdagochtend 31 augustus. Kijk voor meer informatie over deze cursus op www.cultuurhuiskuiperspoort.nl/cursussen

Rondleiding

13:30 | Wandelkerk

Op donderdagen in juli en augustus kun je kennismaken met het religieuze erfgoed van Middelburg tijdens de rondleiding "Kijken in kerken en synagoge". Je bezoekt een vijftal kerken en de synagoge gedurende anderhalf uur onder leiding van een gids. Vertrek: 13.30 uur bij de balie in de Wandelkerk (ingang links naast de Abdijtoren).

Miniconcert

15:00 | Koorkerk

Miniconcert: In de serie Miniconcerten van het Lange Jan Project treden donderdag 30 augustus zeer gewaardeerde gasten aan: Jan van Seters, countertenor, en Jan Wisse, piano. Zij zingen en spelen muziek uit de Renaissance. Het belooft weer een mooi concert te worden. Plaats: Koorkerk; tijd: 15.00 - 15.30 uur; toegang vrij, collecte aan de uitgang. Het Lange Jan Project is een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg. Zie voor het concertprogramma en voor alle activiteiten van het LJP: https://langejanproject.wordpress.com.

Meditatief moment

13:00 | Koorkerk

Donderdag 30 augustus is het laatste Meditatief moment van dit seizoen. Jan Zwemer wil met ons nadenken over het thema barmhartigheid. Hij zal Henri Nouwen aanhalen die getroffen werd door het schilderij van Rembrandt over de verloren zoon. Muzikale omlijsting door Henk Goudzwaard op de piano. Om 13.00 uur in de Koorkerk, ingang links van de Lange Jan.

Zaterdag 1 september

Rondleiding

10:00 | Buitenplaats Ter Hooge

IVN Walcheren organiseert ook dit jaar weer een aantal excursies door landgoed Ter Hooge rondom verschillende thema's. Aanmelding vooraf is niet noodzakelijk. De excursies starten op de parkeerplaats op de Breeweg ter hoogte van kaasboerderij Pitteperk. Het programma is als volgt: Zaterdag 1 september, vertrek 10.00 uur, thema: Natuurlijk Nazomer Festival.

Rondleiding

10:00 | Buitenplaats Ter Hooge

IVN Walcheren gestart met rondleidingen in de buitenplaats Ter Hooge. Buitenplaats Ter Hooge ligt aan de Koudekerkseweg. Het kasteel, het parkbos en de omliggende landerijen zijn ondergebracht in de familiestichting, de Stichting Lynden Ter Hooge. IVN Walcheren organiseert ook dit jaar weer een aantal excursies door landgoed Ter Hooge rondom verschillende thema's. Aanmelding vooraf is niet noodzakelijk. De excursies starten op de parkeerplaats op de Breeweg ter hoogte van kaasboerderij Pitteperk. Zaterdag 1 september, vertrek 10.00 uur, thema: Natuurlijk Nazomer Festival.

Bingo

14:30 | Wijkpost Bastion

Bingo: Zaterdag 1 september organiseert Activiteitenvereniging Het Bastion de maandelijkse bingo. Start 14.30 uur, deur geopend vanaf 13.45 uur. U krijgt 8 ronden bingo, een lot voor de loterij en 2 consumpties. Het adres is Bastion 40, 4331 TH te Middelburg.

Zondag 2 september

Informele soefi dienst

11:00 | Het Pand

Informele eredienst, georganiseerd door de Soefi Beweging afdeling Zeeland. Samenkomst in kring. Teksten uit grote religieuze tradities, en teksten van Inayat Khan. Korte stillte, zang, muziek. Overweging met als onderwerp Vertrouwen. Zie voor verdere info: www.soefi.nl. Zondag 2 september, 11.00 uur, Het Pand, Kerksteeg 5 in Middelburg.

Woensdag 5 september

Lezing

19:30 | Bibliotheek van Zeeland

Verduurzaam uw geluk en bezoek de lezing van Stichting I.S.I.S over 'Het geheim van geluk' op woensdag 5 september. De lezingen worden maandelijks gehouden in ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Ze beginnen om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de lezing eindigt om circa 21.45 uur. De toegang is vrij en er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Meer informatie www.blavatskyhouse.org of bel (0118) 643908, 06-27234368.De lezingen zijn ook via de Audio-Video-service verkrijgbaar. U kunt ze bestellen via de website of in de zaal.