Monumentendag in de Doopsgezinde kerk van Middelburg

MIDDELBURG - Op zaterdag 8 september, Monumentendag wordt in de monumentale Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg een zeer afwisselend programma geboden.

Om 10.30u heet Vocal Group Keychange de bezoekers welkom met een kort, eerste optreden. Vocal Group Keychange is een groep van 14 dames, die een gevarieerd repertoire zingen in close harmony- en barbershopstijl, uitsluitend a-cappella en vier- stemmig. De groep staat onder leiding van de ambitieuze, jonge dirigent Holgerd Vachlis.

Daarna is om 11 uur de beurt aan de in Middelburg zo bekende gebroeders Antheunisse. Op een boeiende en humoristische wijze nemen ze de bezoekers mee in de geschiedenis van de Zeeuwse hoofdstad. Voor velen zal dit een feest van herkenning zijn.

Rond 12.30 u geeft Vocal Group Keychange een lunchconcert, waarna om 14.15u de gebroeders Antheunisse het podium weer betreden.

Om 16 uur wordt Monumentendag in de Doopsgezinde kerk afgesloten met een mini-concert door Adri Karman op klavecimbel. Hij zal enkele deeltjes laten horen van het afscheidsconcert dat hij de volgende dag, zondag 9 september, om 15 uur in de kerk zal geven. Aan dit concert zal meegewerkt worden door Bert Geleijnse op kistorgel.

Uiteraard zal op Monumentendag ook voldoende gelegenheid zijn om het fraaie interieur van de kerk te bewonderen. Gastvrouwen en gastheer zullen desgevraagd de nodige informatie geven. De kerk is van 10 uur tot 17 uur open en de toegang is vrij. [l]