Afbeelding

Dag van de chocolade in Middelburg

MIDDELBURG - Sjakie's Chocolademuseum pakt uit. En hoe! vier dagen een experience! Vier unieke vertellers nemen je mee naar alles wat met chocolade te maken heeft.

Donderdag 13 september
12.00 uur: De Dag Van De Chocolade met Chocoblo G P. Schoenaker: "Beschouwingen van een Chocoholic." Vreugde en verdriet, vragen en verwondering van een particuliere grootverbruiker. Het Nederlandse chocoladelandschap heeft zijn eigenheden en zijn eigenaardigheden. Een zoektocht naar de oorsprong van enkele misverstanden met een kleine handleiding hoe je als consument je een weg kunt banen door het soms verwarrende aanbod, op zoek naar puur genot.


Vrijdag 14 september
12.00 uur: Arjen van der Veen vertelt over Fairtransport: zeilend vrachtvaren zonder uitstoot. Arjen is de captain van de Tres Hombres. Met de titel "Hoe verkoop je een jongensdroom" presenteert Arjen van der Veen hoe je dat voor elkaar krijgt wat je wilt bereiken. Vrachtvaren onder zeil. Het verhaal achter de wording van de Tres Hombres, de drie mannen, de marketing, financiering, het schip en de visie. Hoe is het onmogelijke toch mogelijk geworden wordt uitgebeeld door Arjen van der Veen mede initiatiefnemer van wat nu heet Fairtransport. Zeilend vrachtvaren zonder uitstoot. Arjen van der Veen is de drijvende kracht achter Fairtransport. Hij is een onverschrokken doorzetter, door niemand te stoppen en altijd bezig nieuwe ideeën en mogelijkheden met elkaar af te wegen, om tot de beste oplossingen te komen. Door zijn enthousiasme en sociale vaardigheden bereikt hij een groot publiek. Zijn ruime ervaring op zee, en kennis op het gebied van handelsroutes geeft hem de mogelijkheid vele nieuwe markten te ontginnen. Als kapitein is hij bedreven in het opleiden van ontspoorde jongeren tot verantwoordelijke zeelui. Bovendien een troubadour in hart en nieren.


Zaterdag 15 september
12.00 uur: workshop met cocoa adventurer Hazel Lee uit Londen. Hazel Lee, een echte cocoa adventurer komt speciaal vanuit Londen naar Middelburg (Zeeland) om in de week dat Dag van de Chocolade is een bijzondere workshop te geven. In een drie uur durende workshop zal ze vertellen over cocoa en chocolade en verschillende chocolades laten proeven. Ze sluit deze middag af met de door haar ontwikkelde chocolate tasting en painting. Heel leuk om te doen. LET OP deze middag is geheel in het Engels.


Zondag 16 september
Proeven en praten over chocolade met Richard Jansen van Chocolate Lovers. We sluiten deze chocolade week af met de grootste chocofiel van Zeeland. Richard “chocosnuiver” Jansen. Ik neem je mee op reis door chocoladeland. met het grootste en mooiste chocolade assortiment van heel Nederland in de schappen gaan we (H)eerlijk genieten van de beste chocolades. Een proeverij die al je smaakpapillen zal prikkelen. [l]