Agenda van 5-9-2018/13-9-2018

AGENDA

Tot 8 september

Verkoop voor Goede Doel

10:00 | Kringloopwinkel Talent

Talent ruimt op alle kleding en schoenen, van 28 augustus t/m 8 september. We maken weer plaatst voor onze najaar en wintercollectie. De opbrengst is volledig voor het goede doel. Allen hartelijk welkom. Nieuwstraat 11 Middelburg.

5 t/m 14 september

Woord en Daad

10:00 |

t/m 15 september is het opruiming van alle tweedehands zomerkleding in het Winkeltje van Woord en Daad; t/m vrijdag 14 september geldt 50% korting en op zaterdagmorgen 15 september betaalt u zelfs maar 1 euro per kledingstuk! De opbrengst is voor ondersteuning van agrariërs in Sierra Leone. Welkom aan de Dorpsstraat nr 25; zie voor openingstijden www.woordendaad.nl/comite-walcheren.

Woensdag 5 september

Lezing

19:30 | Bibliotheek van Zeeland

Verduurzaam uw geluk en bezoek de lezing van Stichting I.S.I.S over 'Het geheim van geluk' op woensdag 5 september. De lezingen worden maandelijks gehouden in ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Ze beginnen om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de lezing eindigt om circa 21.45 uur. De toegang is vrij en er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Meer informatie www.blavatskyhouse.org of bel (0118) 643908, 06-27234368.De lezingen zijn ook via de Audio-Video-service verkrijgbaar. U kunt ze bestellen via de website of in de zaal.

Donderdag 6 september

Orgelconcert

15:00 | Koorkerk

In de serie Miniconcerten van het Lange Jan Project concerteren op donderdag 6 september om 15.00 uur in de Koorkerk van Middelburg Rudi de Munck (vader), orgel en Lise de Munck (dochter), dwarsfluit. Het wordt een zeer gevarieerd concert met muziek uit de 17e t/m 20e eeuw en gezien onze ervaringen met dit duo is het veelbelovend. Koorkerk; aanvang: 15.00 uur; toegang vrij, collecte aan de uitgang. Programma van het concert en voor alle activiteiten: https://langejanproject.wordpress.com.

Zomeravondconcert

20:30 | Catharinakerk

In de serie Zomeravondconcerten in de monumentale Catharinakerk in Zoutelande is er donderdag een concert door het orkest van Muziekvereniging Luctor et Emergo. Het orkest staat onder deskundige leiding van dirigent Junior Huigen. Het repertoire is divers en loopt uiteen van klassiek tot pop- en filmmuziek en is een lust voor het oor van iedere muziekliefhebber. Het concert is op donderdag 6 september. Aanvang 20.00u. Kerk open vanaf 19.30u.

Zaterdag 8 september

Bijeenkomst Repair Café

10:00 | De Kruitmolen

Op 8 september organiseert Repair Café Middelburg een reparatie bijeenkomst. De eerste na de grote vakantie. Hier repareren we tegen materiaalkostprijs, elektrische apparaten (stofzuigers, koffiezetters etc.), laptops/smartphones/tablets/desktops etc, kleding (ritsen, broeken, tassen etc.) Onze vakkundige reparateurs en gastvrouw/man staan weer voor u klaar om, samen met u, de reparatie uit te voeren. Wij zijn aanwezig bij Bowling en partycentrum "De Kruitmolen" aan de Kruitmolenlaan 129 in Middelburg. Wij zien u graag tegemoet! Kom op tijd om lange wachttijd te voorkomen.

Orgelconcert met samenzang

20:00 | Michaëlskerk

Zaterdagavond 8 september bespeelt Jan Wisse het orgel in de Michaëlskerk van Grijpskerke. Het concert op monumentendag begint om 20.00 uur. Jan Wisse speelt muziek van Bach en Händel. Daarnaast klinken er psalmbewerkingen van verschillende hedendaagse Nederlandse componisten. Ook zullen de psalmen worden gezongen. Jan Wisse is organist in Aagtekerke en heeft een grote lespraktijk voor orgel en piano. Het concert duurt tot ongeveer half tien.

Zondag 9 september

Time4God

19:30 | Gasthuiskerk

Every second Sunday of the month you can attend a church service in English in the Gasthuiskerk, Lange Delt 94 Middelburg, starting at 19.30. Sunday Sept. 9 will be the first Time4God service of the new season with pastor Jacobine Scholte de Jong. We hope to meet many of you during the service or after, while enjoying a nice cup of coffee or tea. Info: time4godmiddelburg@gmail.com or call Jacobine:06-51826469