Wijkwethouder Chris Dekker (2e.v.l.) feliciteert het stichtingsbestuur. FOTO MARIELJA TEN BRUGGENCATE
Wijkwethouder Chris Dekker (2e.v.l.) feliciteert het stichtingsbestuur. FOTO MARIELJA TEN BRUGGENCATE Foto: Marielja ten Bruggencate

Het Palet moet gaan bruisen

MIDDELBURG – In wijkcentrum Het Palet in Middelburg was het zaterdag feest. Het wijkteam Middelburg Zuid is sinds 1 september een stichting en dat werd gevierd. Het bestuur onthulde haar nieuwe logo aan de buurtbewoners.

DOOR MARIELJA TEN BRUGGENCATE


Het stichtingsbestuur bestaat uit voorzitter Sonay Peksert, secretaris Iris Leewens, penningmeester Paul Karelse en algemeen bestuursleden Anneke Hartman en Sezin Göksel. Ze hebben grote, maar reële ambities. Eerst richten ze zich op het inventariseren van de behoeften van bewoners en één groot wijkfeest per jaar.

Verbinden
Middelburg Zuid is een wijk met een groot aantal verschillende nationaliteiten. Bovendien wonen er zowel senioren als gezinnen met kinderen. Voorzitter Sonay wil iedereen verbinden met elkaar. “Het zal niet makkelijk zijn, maar we gaan het proberen." De stichting denkt aan een kleinschalig festival. "Als mensen zelf voor hapjes, drankjes en muziek zorgen, wordt het een feest van de wijk.”
Hartman is al tientallen jaren betrokken bij initiatieven in de wijk. Ze kent de bewoners en staat open voor nieuwe ideeën. “Er gebeurt al veel in de wijk, maar veel mensen weten het niet. Zo is er elke week wat te doen in Het Palet. Als stichting gaan we samenwerken met andere organisaties.” Nu het wijkteam als stichting fungeert hebben ze een eigen budget en meer vrijheid, maar ook meer verantwoordelijkheid. “We krijgen subsidie en we willen sponsoren werven voor meer budget voor leuke dingen”, vertelt Karelse.

Activiteiten
Leeuwens ontfermt zich over de Facebook-pagina en website. “Ik wil de activiteitenkalender graag vullen met leuke activiteiten.” Zo is er op vrijdagavond 21 september een Lady’s First-avond in Het Palet en op zaterdag 22 september is het Burendag met een Franse slag. ’s Ochtends wordt er gebingood en ’s middags geeft de jeu de boules-groep een demonstratie en mogen belangstellenden meespelen. “We hopen dat de wijk meer gaat leven”, zegt Sonay. “Daarvoor hebben we iedereen nodig. Als mensen ideeën hebben, horen we het graag. Ook kunnen we hulp gebruiken, voor eenmalige activiteiten of juist langdurige ondersteuning. We willen Het Palet laten bruisen.” Kijk voor meer informatie op www.middelburg-zuid.nl. [l]