Glasblazer in ateliertuin tijdens Kunst Fietsroute Middelburg
Glasblazer in ateliertuin tijdens Kunst Fietsroute Middelburg Hanny Mallekote

Kunst Fietsroute Middelburg

MIDDELBURG - 15 en 16 september is het weer zover! Dan start voor de derde maal de Kunst Fietsroute Middelburg die georganiseerd wordt door Hanny Mallekote. Bezoekers kunnen zich laven aan een breed scala kunsten, waaronder andere schilderijen, sculpturen, keramiek, wandkleden, hoeden en dit jaar ook gedichten van de Middelburgse stadsdichter.

Bij de organisatie van de Kunst Fietsroute Middelburg verplaatst organisator Mallekote zich niet alleen in de bezoeker, maar ook in de kunstenaars die meedoen.

Gelijk

Hanny: ”Ik vind het belangrijk dat iedereen gelijk behandeld wordt. Ik wil geen kunstenaars overslaan of ontmoedigen, omdat hij/ zij bijvoorbeeld niet op de route ligt. Ik spoor ze aan om de locatie extra aantrekkelijk te maken zodat bezoekers nieuwsgierig worden en de moeite nemen een stukje te fietsen. De routekaart geeft aan hoe je zoveel mogelijk binnendoor over de fietspaden van locatie naar locatie fietst”.

Slimme oplossing

Het is een slimme oplossing van Mallekote om er een fietsroute van te maken. Middelburg is heel geschikt om te fietsen en daardoor kunnen ook kunstenaars meedoen die buiten het dure centrum wonen.

Aankondigingen

Ook in de aankondigingen wil Mallekote niemand voortrekken. Hanny: Kunstenaars worden niet afzonderlijk in het zonnetje gezet.

We maken een mooie flyer over de route en alle deelnemers. Iedereen die meedoet betaalt een kleine bijdrage om de kosten te dekken. Ik betaal zelf ook mee en hetzelfde bedrag. Gelijke monniken, gelijke kappen. Voor alle tijd en inzet om de fiets-kunstroute te organiseren wil ik geen geld of eer opstrijken.”

Informatie

Een heel integere aanpak met een mooie kunstbeleving als resultaat. Nieuwsgierig geworden? Informatie over de Kunst Fietsroute vindt u op: www.kunstroutemiddelburg.nl [l]