Opening Samenwerkingsschool De Lonneboot

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Burgemeester Bergmann opent op woensdag 19 september om 8.30 uur Samenwerkingsschool De Lonneboot in Nieuw- en Sint Joosland.

De Lonneboot is flink uitgebreid. ‘De Spingplank’, het gebouw van de voormalige kleuterschool, is verbouwd en door een nieuw gebouwde hal/bibliotheek met het hoofdgebouw verbonden. Verder zijn er twee grote, nieuwe lokalen voor groep 1/2 en 2/3, een keuken en een berging bijgekomen. Zo is er één gebouw ontstaan met veel ruimte voor alle kinderen van groep 1 t/m 8 en voor peutergroep Kiekeboe en BSO Kajuit. De Lonneboot, Peutergroep Kiekeboe en BSO Kajuit van Kinderopvang Walcheren werken steeds nauwer samen. Op deze manier ontstaat een Kindcentrum: een plaats waar aan kinderen van 2 tot 13 onderwijs en opvang wordt geboden.

Historie
Samenwerkingsschool De Lonneboot is in 1995 ontstaan uit een fusie van de openbare Van Randwijckschool en de protestants-christelijke De Wegwijzer. De school heeft lang rond de honderd leerlingen geteld. De laatste jaren wordt de school ook door leerlingen uit de Middelburgse nieuwbouwwijk Mortiere bezocht. Ongeveer 40 procent van de leerlingen komt van buiten het dorp. De school telt nu rond de 150 leerlingen.

Peutergroep en BSO

De peutergroep blijft gevestigd in het huidige lokaal. BSO Kajuit verhuist naar De Lonneboot, waarmee een meer uitdagende BSO-omgeving aangeboden wordt. Kinderen vanaf 2 jaar zijn van harte welkom bij Kiekeboe, deze is 4 ochtenden per week geopend van 8.30-11.30 uur. De BSO is op dit moment iedere werkdag (m.u.v. de woensdag) geopend na schooltijd van 15.00-18.00 uur. BSO Kajuit biedt op maandag en donderdag ook voorschoolse opvang aan. Tussen 13.00 en 15.00 uur is de school geopend voor belangstellenden. Ouders die zich willen oriënteren op De Lonneboot en mensen die het gebouw willen bekijken zijn van harte welkom. [l]