Het Christelijk Samengesteld Mannenkoor Zeeland.
Het Christelijk Samengesteld Mannenkoor Zeeland. Johan Geluk

Mannenkoor zoekt zangers voor kerstkoor

MIDDELBURG - Evenals voorgaande jaren zingt het Christelijk Samengesteld Mannenkoor Zeeland ook dit jaar tijdens de oud-Hollandse kerstavond in de Nieuwe Kerk in Middelburg zingen.

VAN ONZE REDACTIE

Het koor is sinds 2013 een regulier koor en bestaat uit ruim honderd leden. Het gezelschap biedt belangstellenden de gelegenheid om tijdens de kerstrepetities en aansluitende optredens lid te worden. 'Dit is zeker voor mannen met te weinig tijd om lid te zijn van een vast koor een unieke kans', stelt het koor.

Optredens
Onder leiding van dirigent Ron van Ommen studeert het koor bij zes repetities het Nederlandse repertoire in. Deze repetities worden gehouden in de aula van het Hoornbeeck College in Goes of in het kerkgebouw van de PKN in Nieuw- en Sint Joosland. Inmiddels staan er drie uitvoeringen in de kerstperiode gepland; in het Belgische Merksem, in Waarde en in Middelburg.

Samenwerkingen
Tijdens de traditionele kerstuitvoering op Tweede Kerstdag in de Nieuwe Kerk in Middelburg zijn ook pianist Arjan Wouters en trompettist Maurice van Dijk te horen. Organist Martin Weststrate begeleidt de koor- en samenzang. Daarnaast zal het koor ook optreden op een speciale kerstavond met en voor mensen met een beperking. Tijdens die avond zal er medewerking worden verleend door het Sebanja-koor, bestaande uit bewoners van Siloah. Momenteel is er nog geen locatie en datum bekend voor deze avond.

Repetities
Het Christelijk Samengesteld Mannenkoor Zeeland repeteert op vrijdag 12 en zaterdag 27 oktober, vrijdag 9 en vrijdag 23 november en zaterdag 1 en vrijdag 14 december. De generale repetitie wordt gehouden op zaterdag 22 december in de Nieuwe Kerk in Middelburg. De repetitietijden zijn vrijdag van 20.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Meer informatie
Belangstellenden die willen meezingen in het koor kunnen zich tot zaterdag 22 september aanmelden via een van de bestuursleden, via telefoonnummer 0118-465117/464123 of via info@csmz.nl. [l]