Alex Harrod met bal wordt getackeld door een speler van Dendermonde (foto Rien Paardekoper).
Alex Harrod met bal wordt getackeld door een speler van Dendermonde (foto Rien Paardekoper). Rien Paardekoper

EZRC Oemoemenoe in actie in BeNe cup en oefenduels

MIDDELBURG - Afgelopen zaterdag speelden zowel de cubs, de colts als de dames een oefenduel. De heren senioren kwamen uit tegen de landskampioen van Belgiƫ, Dendermonde. Het was het tweede duel voor Oemoemenoe in de BeNecup 2018.

De Heren senioren 1 speelden in Middelburg op Sportpark de Sprong te Middelburg, tegen de Vlaamse club Dendermonde. Vorige was de eerste wedstrijd gespeeld tegen ROC uit Ottignies. Dat duel werd verloren. Het team van Reweti Montgomery startte voortvarend maar de eerste punten waren voor Dendermonde, ook de conversie werd benut. Oemoemenoe had het zwaar met de scrum, waar Dendermonde voordeel uit wist te halen. Bij rust stonden de Zeeuwen achter met 0-14. Ook in de tweede helft waren er een aantal goede acties te zien. En kon Oemoemenoe een aantal keren door dringen tot in het 22 meter gebied van de tegenstander. Door een mis communicatie kon Dendermonde vrij gemakkelijk de score opvoeren tot 0-21 en vlot daarna kwam de vierde try. De strijd lijkt door de stand gestreden maar Dendermonde krijgt de volgende punten niet cadeau en vlot daarna is het de captain, Joey Luitwieler die de try weet te scoren. TeAho Morrice benut de conversie. De laatste try is voor het Vlaamse team, eindstand 7-47.


Colts
De colts speelden hun eerste oefenwedstrijd tegen de colts van Dendermonde. De colts van Oemoemenoe spelen in een cluster team met de colts uit Roosendaal. Het team moet nog aan elkaar wennen maar gedurende de wedstrijd raakten men meer en meer op elkaar ingespeeld. De uiteindelijke overwinning was voor de tegenpartij.
De cubs speelden ook een oefenwedstrijd tegen BSN. BSN speelde een gedegen wedstrijd waarbij er goed fysiek spel werd geleverd. Oemoemenoe had in de eerste instantie moeite met het spel maar het lukte het team om toch terug te komen in het eigen spelpatroon. Dat leverde al vlot de eerste punten op. BSN scoort 3 tries , Oemoemenoe 4 met 4 rake conversies wordt de stand 17-28 in het voordeel van Oemoemenoe.

Dames
Zondag 9 september speelden de dames een oefenduel in Etten-Leur. De dames spelen volgens een nieuw spelpatroon en moesten daar even aan wennen. De eerste punten van de wedstrijd zijn voro Oemoemenoe. Romy Ebing scoort de eerste try , de conversie gaat net mis. (0-5) Etten scoort ook een try en mist ook de conversie waardoor de stand met rust gelijk is,5-5. In de tweede helft komt Oemoemenoe meer en meer in het spel en worden er nog 2 tries gescoord, Tess Smolders, Luna Swartjes scoren de tries, Joelle Hoevenaar benut de conversie (5-17). Etten-Leur weet goed terug te komen en scoren hun tweede try, de conversie wordt niet benut. Luna Swartjes scoort de laatste try van de wedstrijd en ook deze conversie wordt benut. Eindstand 10-24.


Jeugd
Zaterdag 15 september is de opening voor het seizoen voor de jeugd met verschillende wedstrijden voor de jeugd en er zijn ook allerlei activiteiten. Aanvang 10.00 uur. Kijk voor het programma op www.oemoemenoe.com of de FB pagina van EZRC oemoemenoe. [l]