WESTKAPELLE - Zaterdag 8 september begon voor Stormvogels 1 het seizoen 2018-2019 met de thuiswedstrijd tegen WION 1. Met Bert Mol als nieuwe trainer aan het roer werd het eerste duel in de tweede klasse met 7-14 verloren.

Stormvogels 1 werd afgelopen seizoen kampioen en komt daardoor nu uit in de tweede klasse. Een mooie uitdaging voor de ploeg van Bert Mol om te laten zien waar zij toe in staat zijn. Dat gebeurde zeker in de eerste minuten tegen WION 1. De thuisploeg kwam sterk uit de startblokken en door twee goede aanvallen stond het 2-0. Een goed begin, wat helaas snel werd gerepareerd door de tegenstander. Via 2-4 en 3-6 was het bij de rust 5-7.

In de tweede helft zette WION 1 veel druk, waardoor Stormvogels 1 wel kansen creƫerden, maar niet tot grote mogelijkheden kwam. Terwijl de bezoekers wel scoorden, bleef voor de thuisploeg de teller lange tijd op 5 staan. Verdedigend stond het echter goed, waardoor ook WION 1 maar tot zeven doelpunten kwam in de tweede dertig minuten. Uiteindelijk werd het 7-14.

Een nederlaag met perspectief. Het spel was absoluut niet slecht en verdedigend stond het goed. Als ook de kansen verzilverd gaan worden, dan komen de punten vanzelf. In het eerst volgende duel zou dat goed van pas komen. Stormvogels 1 neemt het dan namelijk op tegen Atlas 1. Dit duel wordt zaterdag gespeeld en begint om 16:00 uur. Het programma van de overige teams ziet er als volgt uit: Stormvogels 3 - TOP (A) 5 12:30 uur, Stormvogels B1 - KVK B1 10:00 uur, Fortis D3 - Stormvogels D1 9:30 uur, KVK D2 - Stormvogels D2 9:30 uur, TOP (A) E5 - Stormvogels E1 10:30 uur, Stormvogels E2 - TOGO E2 11:30 uur, Stormvogels F1 - Luctor F1 10:30 uur, ONDO (M) F1 - Stormvogels F2 9:00 uur en vrijdag 14 september speelt Stormvogels 2 tegen Luctor 2. Dat duel begint om 19:30 uur. [l]