Agenda van 11-9-2018/23-9-2018

AGENDA

Foto expositie

10:00 |

Fotoclub FCDD uit Oost Souburg exposeert met 12 portretseries in de ontvangsthal van het ROC, Ravensteijnweg 1, 4337 PG in Middelburg. De portret series bestaan ieder uit 5 foto's waarbij een van onze leden zo persoonlijk mogelijk zijn model in beeld heeft gebracht. De expositie is te zien tijdens kantooruren en zal nog tot februari 2019 te bezichtigen zijn.

Woensdag 12 september

Ontdek Oostkapelle, rondleiding met een gids

13:30 | Info KnoopPunt 't Wachtertje

Op woensdag 12 september en op zaterdag 29 september organiseert Werkgroep Landgoed Wandelingen Oostkapelle (LGWO) weer een mooie wandeling van ± 1½ uur door Oostkapelle met een gids. De gids komt zelf uit Oostkapelle en zal u allerlei leuke verhalen en interessante wetenswaardigheden over het dorp vertellen. Vertrek om 13.30 vanaf InfoKnoopPunt 't Wachtertje, bij de Dorpskerk. Opgeven kan tot 20.00 uur de avond ervoor via mail info@wroostkapelle.nl, vermeld hierbij uw telefoonnummer. Max. 12 deelnemers, vol is vol! Meer informatie over de gidswandelingen en bewegwijzerde wandelroutes in Oostkapelle kunt u vinden op www.wroostkapelle.nl. Wandel, kijk, luister, speur, zoek en geniet van mooi Oostkapelle.

Donderdag 13 september

Woord en Daad

10:00 |

Van 3 t/m 15 september is het opruiming van alle tweedehands zomerkleding in het Winkeltje van Woord en Daad; t/m vrijdag 14 september geldt 50% korting en op zaterdagmorgen 15 september betaalt u zelfs maar 1 euro per kledingstuk! De opbrengst is voor ondersteuning van agrariërs in Sierra Leone. Welkom aan de Dorpsstraat nr 25; zie voor openingstijden www.woordendaad.nl/comite-walcheren.

Orgelconcert

15:00 | Koorkerk

In de serie Miniconcerten van het Lange Jan Project geeft Jan-Sjoerd van der Vaart, o.a. organist in Oosterhout en beiaardier in Etten-Leur, op donderdag 13 september een orgelconcert. Het belooft een rijk gevarieerd programma te worden met zeven stukken van vijf componisten. Plaats: Koorkerk; aanvang: 15.00 uur; toegang vrij, collecte aan de uitgang. Het Lange Jan Project is een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg. Zie voor het programma van het concert en alle andere activiteiten van het LJP: https://langejanproject.wordpress.com.

Vrijdag 14 september

Woord en Daad

10:00 |

Van 3 t/m 15 september is het opruiming van alle tweedehands zomerkleding in het Winkeltje van Woord en Daad; t/m vrijdag 14 september geldt 50% korting en op zaterdagmorgen 15 september betaalt u zelfs maar 1 euro per kledingstuk! De opbrengst is voor ondersteuning van agrariërs in Sierra Leone. Welkom aan de Dorpsstraat nr 25; zie voor openingstijden www.woordendaad.nl/comite-walcheren.

Zaterdag 15 september

Woord en Daad

10:00 |

Van 3 t/m 15 september is het opruiming van alle tweedehands zomerkleding in het Winkeltje van Woord en Daad; t/m vrijdag 14 september geldt 50% korting en op zaterdagmorgen 15 september betaalt u zelfs maar 1 euro per kledingstuk! De opbrengst is voor ondersteuning van agrariërs in Sierra Leone. Welkom aan de Dorpsstraat nr 25; zie voor openingstijden www.woordendaad.nl/comite-walcheren.

Rondleiding

13:30 | Zeeuws Museum

De middeleeuwse muren van de abdij lijken op het eerste gezicht te bestaan uit rode bakstenen. Beeldend kunstenaars en experimenteel archeologen Anne Ausloos en Jeroen van Westen onderzoeken waarom sommige bakstenen glanzen en wat deze kloostermoppen vertellen over de geschiedenis van het Zeeuwse landschap en haar bewoners. Met alle kennis die zij hebben opgedaan over hoe zoet en zout zich uitdrukken in landschap en cultuur, nemen zij de bezoeker mee op onverwachte reis door de abdij. Rondleiding zaterdag 15 september om 13.30-14.30 uur en 15.00-16.00 uur (bij voldoende inschrijvingen). Gratis deelname. Aanmelden via rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl.

Rondleiding Park Toorenvliedt

13:30 | Park Toorenvliedt

Wat is er te zien in het park van buitenplaats Toorenvliedt in Middelburg? Het gebouw dateert uit 1726. Het park, in de Engelse landschapsstijl van eind 18de eeuw, is wat natuur- en cultuurwaarde betreft van groot belang. In 2013/2014 zijn ingrijpende aanpassingen uitgevoerd en nu is belendend "Rittenburg", de nieuwe woonwijk in een ver stadium van wording. Het natuurlijke van het park herstelt zich alweer; dat gaat zo in de natuur. En de cultuur? Wat is er in die bijna 300 jaar gebeurd? U kunt het zelf beleven samen met een natuurgids van IVN Walcheren die u veel kan vertellen over de natuur, de historie en de ontwikkelingen in het park. De wandelingen vinden nog plaats op de volgende zaterdagen: 15 september en 13 oktober. Het is mogelijk dat ook Vogel- en Zoogdieropvang De Mikke wordt bezocht. Vertrek om 13.30 uur vanaf de vernieuwde hoofdingang van het park aan de Koudekerkseweg nabij de sculptuur van een buffalo-voertuig; duur + 1½ tot 2 uur. Voor kinderen onder de 6 jaar en voor leden van IVN Walcheren is deelname gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Zondag 16 september

Concert Mannenkoor Lezzzom

10:00 | Koorkerk

Mannenkoor Lezzzom geeft zondagochtend 16 september een concert in de Koorkerk in Middelburg. Het koor, onder leiding van Elena Berdnikova, zingt deze ochtend a capella geestelijke liederen uit verschillende landen en culturen, waaronder de Deutsche Messe van Franz Schubert. Er is deze ochtend dus geen 'gewone' dienst in de Koorkerk. Aanvang 10.00 uur. Collecte bij de uitgang.

Bijzondere kerkdienst

14:30 | Gasthuiskerk

Op zondag 16 september zal er weer een bijzondere kerkdienst worden gehouden, die wordt georganiseerd voor en met mensen, met en zonder beperking. Deze dienst vindt plaats in de "Gasthuiskerk" aan Lange Delft in Middelburg en begint om 14.30 uur. Voorganger is Ds. Bert Renkema uit Middelburg. Medewerking wordt verleend door Huisband "To Connect "uit Middelburg.

Dinsdag 18 september

Countrymiddag

14:30 | Hof Mondriaan

Countrymiddag: Op dinsdag 18 september zorgt Country-DJ-Team voor een gezellige countrymiddag met line dansen in Hof Mondriaan in Middelburg. Naast muziek en dans zijn er ook standhouders aanwezig met sieraden, Zeeuwse beelden en Peelander bieren. Verder is IJscoman Kees Griep aanwezig met z'n heerlijke versnaperingen. De zaal is open vanaf 14.00 uur. Het optreden begint om 14.30 uur en duurt tot 16.00 uur. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom! Hof Mondriaan is gevestigd aan de Vrijlandstraat 28 in Middelburg.

Woensdag 19 september

Korfbaldag voor basisscholieren

9:00 | Sportpark De Brigge

Op woensdag 19 september organiseert korfbalvereniging Ondo uit Sint Laurens de jaarlijkse korfbaldag voor basisscholieren. 's Ochtends komen groepen 1 en 2 van verschillende basisscholen uit de gemeenten Middelburg en Veere naar sportpark De Brigge (Sint Laurens) om allerlei korfbalspelletjes te doen. Dit begint rond 9.00 uur en duurt tot circa 11.30 uur. 's Middags is het de beurt aan de groepen 3 t/m 8 om mee te doen aan het schoolkorfbaltoernooi. Er worden wedstrijden gespeeld in verschillende poules. Daarnaast wordt gestreden om de titels schutterskoning en schutterskoningin. Het toernooi begint om 13.30 uur en zal rond 17.00 uur afgelopen zijn.

Hurgronje lezing

15:00 | Zeeuws Museum

In het najaar van 2018 worden vier Hurgronje-lezingen gehouden in het Zeeuws Museum in samenwerking met de Werkgroep Cultuurhistorie van het Zeeuws Genootschap. Sinds 2016 geven de Hurgronje-lezingen een podium aan onderzoekers die werken aan een aspect van het Zeeuwse verleden. De lezingen worden georganiseerd door Prof. dr. Arjan van Dixhoorn, Hurgronje-hoogleraar (UCR/UU) in de Geschiedenis van Zeeland in de Wereld. De eerste Hurgronje lezing vindt plaats op woensdag 19 september van 15.00 tot 17.00 uur door Dr. Hanneke Grootenboer (Oxford University), Subliem Stilleven: de bedachtzame beelden van Adriaen Coorte. Deelname aan de lezingen is gratis. U betaalt alleen entree voor het Zeeuws Museum. Met Museumkaart is de entree gratis. Reserveren via rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl of tel. 0118-653000. Locatie: Zeeuws Museum, Abdijplein Middelburg. www.zeeuwsmuseum.nl

Zaterdag 22 september

Wijkfeest Klarenbeek

16:00 | wijk Klarenbeek

Wijkvereniging Klarenbeek houdt op zaterdag 22 september hun jaarlijkse wijkfeest. Het thema dit jaar is 'Early Oktoberfest'. Er zijn activiteiten voor jong & oud: creatieve workshops, schminken, luchtkussen, spelletjes, barbecuebuffet, DJ, rad van avontuur. Aanvang vanaf 16.00 uur op het grasveld aan het Johannes Postkwartier te Middelburg. Kijk voor meer informatie op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/Wijkvereniging-Klarenbeek-Middelburg-338605246186909/ Aanmelden voor 14 september via: wijkverenigingklarenbeek@hotmail.nl