Vredesweek: van maaltijd tot wandeling

MIDDELBURG - Van 15 t/m 23 september is de landelijke Vredesweek, een week waarin Nederland in actie komt voor vrede. De Vredesweek is een initiatief van PAX en dit jaar is het thema ‘Generaties van vrede’. In Vlissingen en Middelburg geven resp. de Ambassade van vrede en de Werkgroep Vredesweek daar invulling aan met een bijna weekvullend programma op diverse locaties.

Een keur aan activiteiten vinden in de beide zeeuwse steden plaats; de tentoonstelling 'Binnenstebuiten' in de Jacobskerk en de kerk van het Apostolische genootschap, een jongerenavond met een zeer gevarieerd programma in De Spot, gespreksavonden over vredesdorpen in Zuid-Soedan, een humanistisch vredescafe, een Walk of Peace, een openluchtgesprek over vrede door studenten van de UCR o.l.v. Barbara Oomen, een filmavond met de film 'Ik ben mijn herinnering', een vredeslunch en nog diverse andere activiteiten.

Kijk op www.vredesweekwalcheren.nl voor het volledige programma

Met al deze activiteiten willen de Walcherse Vredesweekorganisatis laten zien dat iedereen kan bijdragen aan vrede.

Burgemeester Bas van den Tillaar van Vlissingen opent op zaterdag 15 september de vredesweek in Vlissingen als de Wereldvredesvlam ontstoken wordt.

Burgemeester Harald Bergmann van Middelburg doet dat in Middelburg speciaal met en voor jongeren tijdens een spetterende avond in De Spot.

De afsluiting is op zondag 23 september met een feestelijke bijeenkomst voor kinderen, jongeren en ouderen in de Doopsgezinde kerk in Middelburg.

Vanaf 18.00 uur kunnen kinderen vredespannenkoekjes komen eten en om 19.00 uur is er een inter-levensbeschouwelijke dienst waaraan het Projectkoor Walcheren 4Freedom mee zal werken.

Iedereen kan iets voor vrede doen. Met die gedachte organiseert vredesorganisatie PAX ieder jaar de landelijke Vredesweek.

www.vredesweekwalcheren.nl. [l]