Verhuizing City Seeds in Middelburg roept vragen op

MIDDELBURG - Het Middelburgse college van burgemeester en wethouders wil de voedselvoorziening City Seeds zo snel mogelijk verhuizen, maar de SP vindt dat b&w met het grondonderzoek voor het Meiveld te voorbarig optreden.

DOOR BRITTA JANSSEN

De vrijwilligers van City Seeds verbouwen voedsel voor hun minderbedeelde medemens. Zij hebben al jaren een terrein in de Mortiere, maar vanwege woningbouw moeten zij verhuizen. Voor de nieuwe locatie is het Meiveld in beeld, aan de kant waar de scouting, speeltuin en kinderboerderij gevestigd zijn. SP-fractievoorzitter Petroesjka Sterk vraagt zich onder meer af of City Seeds wel past op het scoutingterrein en stelt b&w schriftelijke vragen. ‘Wij vrezen dat voor de behoefte van City Seeds bomenkap of een groter stuk scoutingterrein nodig is.’ Ook vraagt ze waarom de overkant van het Meiveld voor b&w ongeschikt is.
In een memo aan de gemeenteraad lieten b&w begin vorige maand weten dat de inpasbaarheid en het draagvlak voor verhuizing naar het scoutingterrein wordt onderzocht en dat er grondonderzoek plaatsvindt. Dit vindt de SP voorbarig en kan volgens Sterk druk veroorzaken bij de scouts. ‘Zeker nu blijkt dat de scouting niet akkoord gaat met het gebruik van de grond rond hun gebouw. Wethouder Chris Dekker heeft tegen hen gezegd dat er geen verdringing zou zijn, dat ze niet onder druk gezet zouden worden en dat er een win-winsituatie moest zijn. Waarin zit de win-win voor de scouting?’ [l]