Column wethouder Johan Aalberts

Welkom welkom!

Beste meer-dan-1000-studenten-die-Middelburg-sinds-deze-maand-telt,

Namens de gemeente Middelburg wil ik jullie van harte welkom heten. Wij zijn blij met jullie komst! Volgens ons heb je de juiste keuze gemaakt om in Zeeland te komen studeren.

Voor de technische HZ-studenten nog een extra welkom. Jullie zijn een nieuwe aanwinst voor onze stad. Door jullie komst wordt het bijvoorbeeld mogelijk om in samenwerking met de UCR en Scalda een onderzoekslaboratorium (joint research center) op te zetten. Wij denken dat Zeeland daarmee nog aantrekkelijker wordt voor technische studenten en kunnen niet wachten tot al deze plannen gerealiseerd zijn.

Ik denk dat jullie hier een mooie tijd tegemoet gaan. Qua studieplek zit je natuurlijk al hartstikke goed. Een deel van jullie, de studenten van de UCR, in het prachtige oude stadhuis van Middelburg en een ander deel, de HZ-studenten, in het sfeervol opgeknapte pand aan het Groenewoud. Allebei in het centrum bij winkels, terrassen en openbaar vervoer. Mooie plekken toch?

Beste studenten, als wethouder economie hoop ik dat jullie wat leven, creativiteit en vernieuwing brengen hier in Zeeland. En als wethouder binnenstad ben ik er natuurlijk een groot voorstander van dat je naast studeren ook gaat genieten van het cultuuraanbod, evenementen, terrassen en cafeetjes.

Hartelijke groet,

Johan Aalberts, wethouder [l]