Publieksprogramma 'Paranoid House'

MIDDELBURG - Op vrijdag 21 september organiseert Vleeshal een publieksprogramma in het kader van de groepstentoonstelling ‘Paranoid House’.

De tentoonstelling ‘Paranoid House’ ontleent haar titel aan het gelijknamige audiowerk van Becket Mingwen, één van de vijf deelnemende kunstenaars.

Allen houden zich op een vrije en associatieve manier in hun werk bezig met en stellen daarbij vragen over zichzelf als kunstenaar en de wereld waar zij zich in begeven.

De obsessies of achterdocht die zij ervaren als het op tegenstellingen als waarheid en fictie, privé en publiek, intimiteit en perversie aankomt, zijn terug te zien, te lezen en te horen in de tentoonstelling.

'Indirect Contact'

Op 21 september zal Philipp Gufler voorlezen uit zijn boek ‘Indirect Contact’ (2017). Tekstfragmenten uit zijn boek zijn tevens terug te zien en te lezen in Gufler’s tentoongestelde werk ‘Orbiting of the Novel’. In zijn boek ‘Indirect Contact’ brengt Gufler historische figuren en tijdgenoten samen en geeft hen een indirecte stem in de vorm van toegeëigende tekstfragmenten. In dit proces van “indirect schrijven” lijkt Gufler herhaaldelijk te fuseren met de persona in zijn boek waarin het personage Jäcki – gebaseerd op de homoseksuele flaneur en schrijver-protagonist uit de romans van Hubert Fichte – de verbindende factor is.

'Projection on the Crisis'

Aansluitend wordt Gufler’s film ‘Projection on the Crisis’ (2014) getoond. De film biedt een caleidoscopische terugblik op het begin van de aids-crisis in München, jaren tachtig. Gufler neemt de kijker mee langs documenten en fragmenten uit het archief Forum Homosexualität te München, afgewisseld met actuele werken van bevriende kunstenaars. Onder begeleiding van Gufler legt de camera het (historische en actuele) maatschappelijke debat over seksualiteit, liefde, moraliteit en dood bloot.

Het publieksprogramma start om 19:00 uur en is vrij toegankelijk. [l]