Goede Doelenmarkt op de Zeeuwse Prisma Scholen

MIDDELBURG - Op de scholen die vallen onder de Stichting Prisma wordt op 20 september een grote Goede Doelenmarkt georganiseerd. Hiervoor zijn de scholen op zoek gegaan naar een organisatie die werkzaam is in een ontwikkelingsland en welke een relatie heeft met onderwijs.

Via een van de medewerkers van een van de scholen is men uitgekomen bij de in Rijsbergen gevestigde Stichting Tashi Delek. Deze stichting is in Nepal vooral gericht op de agrarische ontwikkeling van de lokale bevolking. Het kennis niveau van de boeren en tuinders in hun werkgebied in Nepal is gebaseerd op traditionele methodes. Mede hierdoor is de productie erg laag. De stichting wil dit verbeteren met het op projectmatige basis geven van vooral praktisch onderwijs. Ze bieden vooral jongeren in hun werkgebied de mogelijkheid hun praktische agrarische kennis op een hoger niveau te brengen.

Goed Doelenmarkt

De scholen die verbonden zijn aan de Stichting Prisma gaan juist hiervoor door middel van de al genoemde Goede Doelenmarkt geld inzamelen voor dit onderwijs in Nepal. In de weken voorafgaande aan 20 september krijgen de leerlingen van alle groepen van de scholen informatie over Nepal. Daarnaast maken de leerlingen zelf allerlei artikelen, die op de markt verkocht gaan worden. Ook worden er door de scholen sponsorlopen gehouden. De opbrengst van al deze acties wordt aan het einde van de dag aangeboden aan de mensen van Tashi Delek. De stichtingTashi Delek is op de actiedag op alle scholen aanwezig en vertelt dan over hun werk in Nepal.

Prisma Scholen

Bij de Prisma Scholen zijn negen basisscholen aangesloten. Dit zijn: de Horizon (Rilland), de Leeuwerik (Lewedorp), De Schuttevaer (Hansweert), St. Jozefschool (Vlissingen), Franciscusschool (Middelburg), St. Willebrordusschool (Zierikzee), Holtkampschool (Goes), Bisschop Ernstschool (Goes) en Montessorischool De Basis (Goes). [l]