wandelen in Oranjezon
wandelen in Oranjezon Het Zeeuwse Landschap

Wandeltocht Ronde van Oranjezon

VROUWENPOLDER - Op zaterdagmiddag 20 oktober houdt Stichting Het Zeeuwse Landschap de Ronde van Oranjezon, in natuurgebied Oranjezon bij Vrouwenpolder. Tijdens deze wandeltocht door dit gevarieerde natuurgebied kom je een aantal posten tegen. Hier hoor je allerlei leuke wetenswaardigheden uit de natuur.

Posten
Bij de post ‘werk in uitvoering’ maak je kennis met de boswachter en zijn werkzaamheden. Vlak bij de zee staat de post ‘wieren’. Hier proef je hoe ze smaken! Een expert weet er alles over te vertellen. Bij de uilenpost wordt onderzocht wat een uil zoal op het menu heeft staan. En uiteraard is er een post over paddenstoelen, want die kun je volop vinden in deze tijd van het jaar. Bij iedere post krijg je een stempel op je stempelkaart, die aan het einde ingewisseld kan worden voor een aandenken. En een illustrator tekent – als je wilt - een karikatuur van jou!

Aanmelden verplicht
De tocht is ca. 7,5 km. en vooral geschikt voor gezinnen met kinderen, maar ook voor volwassenen. Je kunt je al aanmelden via excursies@hetzeeuwselandschap.nl. Vermeld in de mail het aantal kinderen en/of aantal volwassenen en of je donateur bent. Wacht niet te lang, vol is vol. Parkeren kan op het parkeerterrein tegenover Uitspanning Oranjezon. Hier geldt betaald parkeren. Deelname voor donateurs van Het Zeeuwse Landschap en hun huisgenoten gratis. Honden zijn niet toegestaan. [l]