Niels de Wolff op weg naar de try line .
Niels de Wolff op weg naar de try line . Peter Klemann

Verlies heren 1, winst heren 2 en geslaagd Jeugdevenement Oemoemenoe

MIDDELBURG - De heren senioren 1 speelden hun derde en laatste wedstrijd in de BeNe cup, de heren 2 winnen hun eerste competitiewedstrijd en de jeugd dag bij EZRC Oemoemenoe was een groot succes.

De heren senioren speelden in Leiden tegen Diok 1. In de eerste minuten van de wedstrijd werd onreglementair spel van de thuisclub door de scheidsrechter afgestraft met een penalty. Te Aho Morrice zorgde voor een voorsprong van 3 punten. Diok weet een door de defensie van Oemoemenoe heen te breken en scoort de eerste try, de conversie is mis. Kort daarop krijgen ze een penalty toegewezen en staat Oemoemenoe achter met 8-3. De scrums en de line-outs verlopen goed maar de tegenstander weet door vlot spel een aantal keren te scoren. Ruststand 37-3. In de tweede helft verloopt het spel van Oemoemenoe beter waardoor er een aantal keren een doorbraak wordt geforceerd, jammer genoeg kan deze elke keer net niet afgerond worden met een try. Diok weet nog wel een aantal keren te scoren. Vlak voor tijd weet Leroy Kersten de felbegeerde try te scoren, eindstand 51-8. Afhankelijk van het besluit aangaande de competitie zal de bond de komende week besluiten of er een competitiewedstrijd worden gespeeld. Oemoemenoe zou anders tegen t Gooi moeten spelen in de competitie maar deze ploeg moet ook aantreden in de finale in de BeNecup komende zaterdag in Amsterdam.

Heren 2

De heren 2 speelden hun eerste thuiswedstrijd tegen de studenten uit Utrecht. Afgelopen seizoen was de eerste wedstrijd ook tegen USRS, echter dit keer bleef de winst in Middelburg. Peter de Lange scoorde de eerste try, Werner Hoogesteger benutte de conversie en scoort zelf de tweede try. USRS weet vanuit een line out te scoren, stand 14-5. Ook de captain, Barend Scot, en Gabor Besuijen scoren een try. Werner Hoogesteger benut de conversies. USRS scoort ook nog waardoor de ruststand op 28-10 komt te staan. In de tweede helft wordt er meer in de driekwart lijn gespeeld. USRS verdedigt goed in het losse werk maar kan niet voorkomen dat Joshua Franzen na een goede actie van de lijn 2x weet te scoren, Kevin Ebing, Danny Minderhoud, Robin Szydlowski en Douwe Calon scoren elk een try. Werner schopt met de conversies nog 8 punten bij elkaar, eindstand 66-10 voor Oemoemenoe heren 2.

Cubs, junioren en TBM

De cubs speelden een oefenwedstrijd tegen Dendermonde (Belgiƫ) De cubs, 12,13 jarigen begonnen enthousiast aan de wedstrijd. Door goed samenspel weten de cubs ruim van Dendermonde te winnen met 41-5.

Ook de junioren winnen hun oefenwedstrijd. Zij kwamen uit tegen Roosendaal. Al vlot scoort Noel zijn eerste try, Oemoemenoe scoort nog driemaal, de conversies worden genomen door Ivar Rooseboom. Vlak voor rust scoort Roosendaal waardoor de ruststand wordt bepaald op 26-5. In de tweede helft scoort Storm, met een prachtige actie vanuit het 22 meter gebied. Vanwege zijn goede spel werd hij na de wedstrijd gekozen tot beste speler van de wedstrijd. De junioren winnen het duel met 46-22. Coach Paul Kemp was super trots op het team dat ondanks de slechte voorbereiding (wegens de droogte kon men niet op het veld trainen) toch een zeer goede prestatie heeft geleverd.

Volgende week spelen de Junioren uit in Den Haag en de cubs spelen thuis tegen Den Haag

De jeugd tot en met 12 jaar, de TBM, speelden hun oefenpartijen in toernooi vorm. Er werd goed samengespeeld, nieuwe acties werden uitgeprobeerd.

Al met al kon de organisatie terugkijken op een geslaagde opening van het seizoen. Meer informatie? www.oemoemenoe.com[l]