AGENDA

Foto expositie

10:00 |

Fotoclub FCDD uit Oost Souburg exposeert met 12 portretseries in de ontvangsthal van het ROC, Ravensteijnweg 1, 4337 PG in Middelburg. De portret series bestaan ieder uit 5 foto's waarbij een van onze leden zo persoonlijk mogelijk zijn model in beeld heeft gebracht. De expositie is te zien tijdens kantooruren en zal nog tot februari 2019 te bezichtigen zijn.

Woensdag 19 september

Korfbaldag voor basisscholieren

9:00 | Sportpark De Brigge

Op woensdag 19 september organiseert korfbalvereniging Ondo uit Sint Laurens de jaarlijkse korfbaldag voor basisscholieren. 's Ochtends komen groepen 1 en 2 van verschillende basisscholen uit de gemeenten Middelburg en Veere naar sportpark De Brigge (Sint Laurens) om allerlei korfbalspelletjes te doen. Dit begint rond 9.00 uur en duurt tot circa 11.30 uur. 's Middags is het de beurt aan de groepen 3 t/m 8 om mee te doen aan het schoolkorfbaltoernooi. Er worden wedstrijden gespeeld in verschillende poules. Daarnaast wordt gestreden om de titels schutterskoning en schutterskoningin. Het toernooi begint om 13.30 uur en zal rond 17.00 uur afgelopen zijn.

Hurgronje lezing

15:00 | Zeeuws Museum

In het najaar van 2018 worden vier Hurgronje-lezingen gehouden in het Zeeuws Museum in samenwerking met de Werkgroep Cultuurhistorie van het Zeeuws Genootschap. Sinds 2016 geven de Hurgronje-lezingen een podium aan onderzoekers die werken aan een aspect van het Zeeuwse verleden. De lezingen worden georganiseerd door Prof. dr. Arjan van Dixhoorn, Hurgronje-hoogleraar (UCR/UU) in de Geschiedenis van Zeeland in de Wereld. De eerste Hurgronje lezing vindt plaats op woensdag 19 september van 15.00 tot 17.00 uur door Dr. Hanneke Grootenboer (Oxford University), Subliem Stilleven: de bedachtzame beelden van Adriaen Coorte. Deelname aan de lezingen is gratis. U betaalt alleen entree voor het Zeeuws Museum. Met Museumkaart is de entree gratis. Reserveren via rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl of tel. 0118-653000. Locatie: Zeeuws Museum, Abdijplein Middelburg. www.zeeuwsmuseum.nl

Donderdag 20 september

Bijeenkomst Repair Café Middelburg

19:00 |

Repair Café Middelburg houdt een bijeenkomst op donderdag 20 september. Wij repareren hier tegen materiaalkostprijs uw kapotte spullen zoals, koffieapparaten, stofzuigers, tablets, laptops, kleding, fietsen etc. Kom vrijblijvend langs! Onze gastvrouw/man ontvangt u graag! We zijn aanwezig bij Bowling en Partycentrum "De Kruitmolen", Kruitmolenlaan 129 in Middelburg.

Miniconcert

15:00 | Koorkerk

Miniconcert: In de serie Miniconcerten van het lange Jan Project geven Stefan Knuijt (zoon) en Cora Dellebeke (moeder) een concert. Stefan speelt piano en tuba, Cora slagwerk. Het belooft een gevarieerd en mooi concert te worden, absoluut de moeite waard om erbij te zijn. Het concert vindt plaats op 20 september in Koorkerk, aanvang 15.00 uur; toegang vrij, collecte aan de uitgang. Het Lange Jan Project is een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg. Zie voor het programma van het concert en voor alle activiteiten van het LJP: https://lagejanproject.wordpress.com.

Zaterdag 22 september

Rommelmarkt

9:00 |

Brassband Middelburg organiseert op 22 september hun jaarlijkse rommelmarkt, aan het Damplein in Middelburg. Allerhande spullen zijn te koop en voor de inwendige mens is er koffie en gebak. Ook zijn er weer heerlijke bolussen te koop. De verkoop start om 09.00 uur en duurt tot 15.00 uur.

Wijkfeest Klarenbeek

16:00 | wijk Klarenbeek

Wijkvereniging Klarenbeek houdt op zaterdag 22 september hun jaarlijkse wijkfeest. Het thema dit jaar is 'Early Oktoberfest'. Er zijn activiteiten voor jong & oud: creatieve workshops, schminken, luchtkussen, spelletjes, barbecuebuffet, DJ, rad van avontuur. Aanvang vanaf 16.00 uur op het grasveld aan het Johannes Postkwartier te Middelburg. Kijk voor meer informatie op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/Wijkvereniging-Klarenbeek-Middelburg-338605246186909/ Aanmelden voor 14 september via: wijkverenigingklarenbeek@hotmail.nl

Champagne Charlie in Dorpskerk St. Laurens

20:00 | Dorpskerk

Op zaterdag 22 september speelt de zeer bekende Zeeuwse band Champagne Charlie in de Dorpskerk te Sint Laurens. De band bestaat dit jaar 30 jaar en speelt daarom een doorsnee van hun eerder uitgebrachte CD's. De doorleefde muziek van deze unieke band wordt gekenmerkt door variatie, speelplezier en gevoel voor traditie en wordt gebracht op een heleboel authentieke instrumenten. Aanvang concert 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Info: Joop Hanse, 0118-611898; Han Luijk, 0118-615870. Reserveringen: Dave Louws 0118-636272, djlouws@zeelandnet.nl

Zondag 23 september

Concert Ichos kwartet

15:00 | Doopsgezinde kerk

Op zondag 23 september om 15 uur presenteert het Ichos kwartet zich voor de eerste maal aan het Zeeuws publiek met een gevarieerd programma van aria's, liederen en duetten, afgewisseld met enkele pianosolo's . Dat gebeurt in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg . Het concert wordt georganiseerd door Stichting Kerk biedt Podium. Het Ichos kwartet is begin 2018 opgericht en bestaat uit de drie zangers Hanna de Bruin (alt), Theo Decloedt (bariton), Marinken Van de Velde (mezzo-sopraan) en pianiste Manon Berendschot. Hoewel het kwartet nog pril is, beschikt het al over een breed repertoire, aangezien de afzonderlijke leden al in verschillende bezettingen gespeeld hebben en nog spelen. De toegang tot het concert is gratis en er is een collecte bij de uitgang ter dekking van de kosten.

Woensdag 26 september

Markt in Woonzorgcentrum Eben-Haëzer

13:00 | Woonzorgcentrum Eben-Haëzer

Woensdag 26 september is er van 13.00-16.00 uur een markt en open huis in Woonzorgcentrum Eben-Haëzer aan de Briandlaan 2 te Middelburg. Er is van alles te koop/te doen o.a. bolussen van Bakker Koppejan, fruit, Jemako-producten, wafels bakken. Ook is er een demonstratie babbelaars bakken. Voor de kinderen is er een knutselactiviteit.