Capriola di Gioia
Capriola di Gioia Marco Borggreve

Italiaanse barokmuziek door Capriola di Gioia

MIDDELBURG - Op vrijdag 28 september houdt Stichting Incanto een feestelijk jubileumconcert in Middelburg. Incanto viert dit jaar haar 25 jarig bestaan. Te gast is het Belgische ensemble Capriola di Gioia met stersopraan Amaryllis Dieltiens met het programma L’Amante Segreto.

Het concert staat in het teken van Barbara Strozzi, een onbekende vrouwelijke componist die werkzaam was in Venetië in de tweede helft van de 17e eeuw. Het leven van Barbara Strozzi lijkt doorspekt met mysterieuze mannen, connecties en liefdes... Haar muziek overstijgt alle discussie: deze is van een transcendente en tijdloze schoonheid. Barokensemble Capriola di Gioia was eerder te gast in Middelburg en bestaat in de kernbezetting uit sopraan Amaryllis Dieltiens en klavecinist Bart Naessens. Of Bart en Amaryllis alleen op het podium staan, of met 20 gelijkgestemden, er wordt altijd gemusiceerd met het doel de toeschouwer empathisch te maken voor het intrinsieke theater en drama in muziek die vaak ten onrechte een zijspoor is opgedrongen door de geschiedenis.
Het concert vindt plaats in de Sint-Augustinuskerk te Middelburg (adres: Zuidsingel 70) en begint om 20.00 uur. De kerk is vanaf 19:30 open. Tot 12 jaar gratis toegang. Voor meer informatie en het reserveren van tickets, zie: www.incantoconcerten.nl [l]