Week tegen Eenzaamheid

VEERE - Stichting Welzijn Veere brengt Eenzaamheid onder de aandacht in de Landelijke Week tegen Eenzaamheid die loopt van 27 september tot 6 oktober. Eenzaamheid is een groeiend probleem. Steeds meer mensen voelen een gemis aan verbondenheid met anderen. Welzijn Veere vindt het belangrijk om bij te dragen aan de aanpak tegen eenzaamheid, daarom doen wij mee aan deze landelijke actie.

Alle inwoners van de gemeente Veere zullen in de Week tegen Eenzaamheid post van ons ontvangen. In de envelop treffen zij een brief en een kaart aan. De kaart is een uitnodiging om iets te ondernemen met iemand in hun straat of buurt die zij nog niet zo goed kennen. Het idee is om iemand uit te nodigen voor een gezellige wandeling, een kop koffie of een lekkere maaltijd.

De landelijke campagne van dit jaar luidt “Kom Erbij” en niets zegt beter “kom erbij” dan een vrolijke uitnodiging op de deurmat.

Wij hopen dat veel mensen gebruik zullen maken van de uitnodiging. Mensen die meedoen tijdens de landelijke week, kunnen een leuk “gesprekspakketje” met wat lekkers afhalen bij verschillende afhaalpunten in de kernen. (Deze staan vermeld in de brief die mensen ontvangen).

De brief wordt bezorgd in samenwerking met de Gemeente Veere. www.welzijnveere.nl [l]