Afbeelding
Foto: Eugène de Kok

Renovatie van de Stationsbrug voorlopig van de baan

MIDDELBURG - De grote opknapbeurt van de Stationsbrug in Middelburg is uitgesteld.

DOOR BRITTA JANSSEN

Oude verflagen bevatten de kankerverwekkende stof Chroom-6. Dat maakt de renovatie ingewikkelder en duurder, meldt de provincie. De verf Chroom-6 is niet direct schadelijk, maar kan dat wel zijn als het wordt bewerkt, bijvoorbeeld door het te verhitten of te schuren.

Transport

De brug tussen het treinstation en de binnenstad van Middelburg zou worden verwijderd en op transport gaan naar Krimpen aan den IJssel voor de renovatie van bijna een jaar. Hij blijft echter op zijn plek. "De brug kan gewoon gebruikt worden", aldus een woordvoerder.

De staat van de 70 jaar oude brug is niet dusdanig slecht dat deze onveilig is voor verkeersdeelnemers. "Het veilig verwijderen van Chroom-6 brengt extra werk en veiligheidsmaatregelen met zich mee. Dat betekent ook meer kosten dan in eerste instantie voorzien."

Een indicatie van deze meerkosten heeft het college van Gedeputeerde Staten doen besluiten het werk op het laatste moment te schorsen. "Dat houdt verband met regels op het gebied van aanbesteding", legt de woordvoerder uit. "De kans dat het werk op korte termijn uitgevoerd wordt, is klein."

Omdat de renovatie van de brug nog moet worden aanbesteed, kan de provincie de meerkosten momenteel niet bekendmaken.[l]