Stormvogels 1 nog steeds met lege handen

MIDDELBURG - Stormvogels 1 staat na drie wedstrijden nog altijd op 0 punten. In de wedstrijd tegen KV Tilburg begon het uitstekend, maar kon dit niet vasthouden. De bezoekers gingen er met de overwinning vandoor (13-22).

Nadat de eerste twee wedstrijden verloren gingen, was het tijd om te laten zien waartoe Stormvogels 1 in staat is. Dat het lastig zou worden tegen KV Tilburg 1 was vooraf bekend. Een geslepen ploeg, die naar alle waarschijnlijkheid gaat mee doen om de bovenste plekken. Toch waren de verhouding aan het begin van het duel anders. Stormvogels 1 begon sterk aan de wedstrijd en stond binnen no-time op een 3-0 voorsprong. Ook de tegenstander schrok hier enigszins van en moest in de achtervolging.

KV Tilburg 1 kwam ook eindelijk tot scoren, maar de thuisploeg bleef steeds op voorsprong. Toch konden ze dit niet tot de rust volhouden. De bezoekers kwamen bij 9-9 voor het eerst weer op gelijke hoogte, waarna het de stijgende lijn doortrok. Na de eerste 30 minuten stond er 9-12 op het scorebord. Na de pauze was het vooral KV Tilburg 1 dat tot scoren kwam. Stormvogels 1 had na een prima eerste helft met veel krachten gegooid en kon in de tweede helft nog maar moeilijk de korf vinden. De bezoekers liepen eenvoudig uit en boekten een 13-22 overwinning.

Stormvogels 1 kan met een opgeheven hoofd terugkijken op het duel met de Tilburgers. In de afgelopen weken heeft de ploeg van trainer Bert Mol mooie stappen gemaakt en groeit het steeds meer in de competitie.

Programma

Zaterdag is er weer een kans op een overwinning. Er staat namelijk een uitduel op het programma tegen ADO 1 uit ’s Gravendeel. Die ploeg heeft ook nog geen punten behaald. De wedstrijd begint om 16:00 uur.

Het programma van de overige teams van Stormvogels ziet er als volgt uit: TOP (A) 4-Stormvogels 2 16.00 uur; Blauw Wit (K) 4-Stormvogels 3 11.15 uur; ONDO (M) B1-Stormvogels B1 14.40 uur; Luctor D1-Stormvogels D1 11.40 uur; Stormvogels E1-TOP (A) E5 9.30 uur; Stormvogels E2-BKC E1 10.30 uur en Stormvogels F2-KVK F1 9.30 uur.[l]