Winst jeugd en heren senioren 2 Oemoemenoe verlies dames Oemoemenoe/Tovaal

MIDDELBURG - De cubs, de junioren, colts wonnen zaterdag hun wedstrijd, de heren 2 speelden zondag in Delft en de dames in Goes. De heren senioren 2 winnen in de laatste minuten van de wedstrijd, de dames verliezen van dames uit Zwolle.

De cubs weten vrij direct aan het begin van de wedstrijd al te scoren, na 15 minuten speeltijd zijn er al 3 tries gescoord. HRC 2 weet echter een gaatje te vinden in de verdediging van Oemoemenoe en scoren hun eerste try. Er wordt goed samen gespeeld, er worden mooie tackles gemaakt waardoor ze nogmaals 3 tries weten te scoren voordat HRC 2 hun tweede try scoort. In de tweede helft komt HRC2 er niet meer aan te pas, eindstand 50-10. De junioren speelden in Den Haag en winnen met 53 punten, HRC komt niet tot scoren, eindstand 0-53. De colts komen uit in een clusterteam met Roosendaal en bonden de strijd aan met de Westcoast. Het spel gaat mooi gelijk op, de winst is voor Oem/Bekaro met 36-27.

Heren senioren 2

De heren senioren 2 spelen in Delft tegen Thor. Thor weet na 10 minuten middels een penalty op voorsprong te komen, 3-0. Oemoemenoe komt niet goed in de wedstrijd, er zijn een aantal individuele acties maar het lukt niet om in het spelpatroon te komen. Thor weet daar goed van te profiteren en scoort in de tweede helft hun eerste try, met de daarop penalty komen ze vervolgens op 11-0 voorsprong te staan. Oemoemenoe geeft niet op, en spelen meer en meer hun eigen spelpatroon. Deze goede samenwerking wordt een kwartier voor het eindsignaal beloont met een try van Gabor Besuijen, Werner Hoogesteger benut de conversie, 11-7. Oemoemenoe zet nu door en weet vijf minuten later weer te scoren, Danny Minderhoud scoort de try, Werner Hoogesteger benut de conversie, eindstand 11-12.

Dames

De dames spelen in een clusterteam met rugbyclub Tovaal uit Goes. De eerste competitiewedstrijd werd afgelopen zondag op sportpark Het Schenge, in Goes gespeeld. In de eerste helft van de wedstrijd speelden de dames een zeer goede wedstrijd, de dames uit Zwolle werden keer op keer terug gedrongen op hun eigen speelhelft. Oemoemenoe komt echter niet tot scoren. De dames uit Zwolle weten wel een gaatje te vinden in de verdediging van Oemoemenoe en scoren zo de eerste try, ze weten nogmaals te scoren waardoor de dames met een achterstand van 0-12 de rust in gaan. De scrums en de line-outs gaan goed en er wordt meerdere keren een goede aanval op gezet. De tegenstander weet die echter keer op af te breken door goed verdedigingswerk. In de tweede helft gaan de dames er met goede moed weer tegenaan. Er worden goede tackles gemaakt waardoor de tegenstander maar moeizaam door de verdediging heen komt. Door tactisch goed te spelen weten ze nog 2x te scoren. Oemoemenoe zet door en blijft goed verdedigen. Ook de line-out verloopt goed. Na een gewonnen line-out, in het 22 meter gebied, van de tegenstander weet Oemoemenoe de bal goed te verwerken waardoor de backs de aanval op kunnen zetten. Rosanne den Toonder scoort in de uiterste hoek de try. De conversie is helaas mis. Het slotakkoord is voor de tegenpartij, eindstand 5-34.

Komend weekend zijn er weer volop wedstrijden zowel uit als thuis in Middelburg op Sportpark de Sprong. De junioren spelen zaterdag 29 september om 12.00 uur en de heren senioren 2 spelen zondag 30 september om 14.30 uur. Meer informatie, www.oemoemenoe.com.[l]