Ontdek Oostkapelle tijdens een rondleiding met een gids.
Ontdek Oostkapelle tijdens een rondleiding met een gids. Foto:

AGENDA

Woensdag 26 september

Markt in Woonzorgcentrum Eben-Haëzer

13:00 | Woonzorgcentrum Eben-Haëzer

Woensdag 26 september is er van 13.00-16.00 uur een markt en open huis in Woonzorgcentrum Eben-Haëzer aan de Briandlaan 2 te Middelburg. Er is van alles te koop/te doen o.a. bolussen van Bakker Koppejan, fruit, Jemako-producten, wafels bakken. Ook is er een demonstratie babbelaars bakken. Voor de kinderen is er een knutselactiviteit.

Expositie 'Licht en Beschouwing'

14:00 | Boerderijgalerie de Osseberg

Jo Dumon Tak, schilder van Panorama Walcheren, exposeert in de Osseberg samen met Petra Bouman, porselein Anita Dekker, beelden in brons en steen Frida van Overbeeke, keramiek Tony Dumon Tak, zilverwerk.Expositie is tot zaterdag 20 oktober.

Donderdag 27 september

Miniconcert

15:00 | Koorkerk

Miniconcert: In de serie Miniconcerten van het Lange Jan Project geeft donderdag 27 september om 15.00 uur Jacco Lamfert een concert op de vleugel van de Koorkerk. Zoals in zijn CV te lezen valt, is Jacco net teruggekeerd uit Schotland. Het is dan ook heel fijn dat hij al zo snel in een miniconcert wil optreden. Leuk is ook dat hij twee eigen stukken speelt, naast een werk van Debussy. Toegang vrij, collecte aan de uitgang. Het Lange Jan Project is een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg. Zie voor alle activiteiten van het LJP: https://langejanproject,wordpress.com. Programma: 1. Claude Debussy: Clair de Lune; 2. Jacco Lamfert: Streams full of Stars; 3. Jacco Lamfers: Improvisatie

Vrijdag 28 september

Kinderkleding & speelgoedbeurs

9:00 | School

Het is bijna zover, vrijdag 28 september de najaar/winterbeurs bij ons op school in Koudekerke. Wat is er, buitenom de verkoop van speelgoed en kleding, allemaal te doen? De kinderen kunnen zich weer uitleven op het springkussen, meiden mogen hun haren laten vlechten, alle kids kunnen zich laten schminken, de pony's Bas en Voice zijn ook weer van de partij, jong en oud mogen gebruik maken van de echte ringbaan en natuurlijk heerlijke hapjes en drankjes zullen ook deze keer niet ontbreken! Neem gezellig familie en/of vrienden mee naar school, de dag start al om 09.00 uur en we gaan door tot 21.00 uur s'avonds. Misschien tot dan!

Herfstfair

17:00 | Zuiderkerk

Shoppen in onze kramen op het kerkplein van de Zuiderkerk, Schoutstraat 1, Middelburg-zuid. Kom lekker eten en wat drinken. De jeugdbrandweer geeft een demonstratie.

Zaterdag 29 september

Wandeltocht Memoria Walcheren 40-45

8:30 | Polderhuis

Wsv de vrolijke tippelaars organiseert in samenwerking met het Polderhuis Westkapelle op zaterdag 29 september een wandeltocht langs bunkers en kreken over 7, 15, 25 en 35 km. De start is vanuit het Polderhuis, Zuidstraat 154- 156, Westkapelle, 25 en 35 km tussen 8.30 en 10 uur, 7 en 15 km tussen 8.30 en 12 uur. Aan deze tocht mag iedereen meedoen en het een goede laatste training voor de wandelmarathon. Inlichtingen 0118-464753 of 0113-381111 of wsvdvt@zeelandnet.nl.

Healing & Miracle Service

19:30 | City Alive Church

Op zaterdagavond 29 september wordt er een speciale genezings- en wonderendienst gehouden in de City Alive Church te Middelburg. Tijdens deze avond wordt een krachtige boodschap gedeeld. Getuigenissen van veranderde levens zullen laten zien dat er hoop is voor iedereen, ongeacht uw achtergrond of situatie. God is groter dan elk probleem. Bent u ziek, depressief, verslaafd of gewoon nieuwsgierig? Kom en zie wat God kan doen in uw leven. Toegang is gratis, Ravensteijnweg 1a Middelburg. Aanvang 19.30 uur Info: www.cityalive.nl, cityalivechurch@gmail.com

Rondleiding met een gids

13:30 | Info KnoopPunt 't Wachtertje

Zaterdag 29 september organiseert Werkgroep Landgoed Wandelingen Oostkapelle (LGWO) een wandeling door Oostkapelle met een gids. Vertrek om 13.30 vanaf InfoKnoopPunt 't Wachtertje, bij de Dorpskerk. Opgeven kan tot 20.00 uur de avond ervoor via mail info@wroostkapelle.nl, vermeld hierbij uw telefoonnummer. Max. 12 deelnemers, vol is vol! Meer informatie www.wroostkapelle.nl.

Zondag 30 september

Expositie rondom Etty Hillesum

11:00 | Sjakie's Galerie

Ter gelegenheid van het Derde Internationale Etty Hillesum Congres, georganiseerd door het EHOC te Middelburg (kantoor Zeeuws Archief), heeft de jonge fotografe Lucrezia Zanardi haar recente expositie rondom Etty Hillesum en haar dagboeken geopend in Sjakie's Galerie. Door middel van fotografie concentreert de expositie op Etty Hillesum's beschrijvingen om in die zin haar blik op de realiteit te ontdekken. De fotografe volgt de sporen van Hillesum's weg in hetleven, kijkend naar huidige sporen van het verleden die we tot vandaag kunnen zien. De expositie is een open plaats en een studio waar de bezoeker met behulp van handschoenen foto's kan aanraken

Cantatedienst Kleine Kerk Veere

16:30 | Kleine Kerk

Op zondag 30 september om 16.30 uur wordt in de Kleine Kerk te Veere weer een cantatedienst met mooie muziek gehouden. Tijdens deze dienst worden uitgevoerd: BWV 93 Wer nur den lieben Gott lässt walten van Johann Sebastian Bach. Misere in C klein van Jan Adolf Hasse (Hasse was een tijdgenoot van Bach). Het Bachkoor BWV Middelburg, het Barokorkest Aspetti Musicali uit België, sopraan: Klaartje van Veldhoven, altus: Rob Cuppens, tenor: Adriaan Koster en bas: Kai Rouven Seeger verlenen hun vocale en muzikale medewerking. De muzikale leiding is in handen van Paul Dombrecht. Voorganger is Ds. Jouke Droogsma. Toegang is gratis. Tijdens de dienst is er een collecte. Info: www.bachkoorbwv.nl

Jubileum gospelkoren St. Vivente

18:30 | kerkcentrum De Hoeksteen

Op 30 september a.s. vindt de viering plaats van het 40 jarig jubileum van de gospelkoren Inspiration en Sheborim. ’s-Middags eerst met de koorleden van nu en vanaf 18.30 uur is iedereen welkom tot ca. 21.00 uur. Oudleden van één van de koren, familie of wie ook maar gewoon graag eens wil meezingen of luisteren is van harte welkom op zondag 30 september in kerkcentrum “De Hoeksteen” (naast het winkelcentrum Dauwendaele). Er worden wat liederen uit de oude doos gezongen, van latere tijd en de beide koren laten horen wat er in het tegenwoordige repertoire zit. Meer info, mail je vraag naar info-vivente@gospelkoor.net.

Concert Vrienden van het Lied

15:00 | Boerderijgalerie de Osseberg

Zang en glasorgel tijdens concert Vrienden van het Lied op zondag 30 september, aanvang 15.00 uur in Boerderijgalerie De Osseberg, Grijpskerke. Irene Maessen, sopraan. Eleonore Pameijer, fluit. Op het programma staan werken vanCaldara, Debussy, Roussel, Ravel en meer. In de Kwatrijnen van Omar Khayyam begeleidt Irene Maessen zichzelf met het glasorgel.

Woensdag 3 oktober

'Mystiek in mythen, legenden en sprookjes'

19:30 | Bibliotheek van Zeeland

Op woensdag 3 oktober organiseert The Theosophical Society Point Loma-Blavatskyhouse een lezing over "Mystiek in mythen, legenden en sprookjes". Sprookjes bestaan! De lezing begint om 19.30 uur in ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 in Middelburg. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de lezing eindigt om circa 21.45 uur. Toegang vrij. Meer informatie: www.blavatskyhouse.org of bel (0118) 643908 /06- 27234368. De lezing is ook via de Audio-Video-service verkrijgbaar. U kunt deze bestellen via de website of in de zaal.

De jonge fotografe Lucrezia Zanardi heeft haar recente expositie rondom Etty Hillesum en haar dagboeken geopend in Sjakie's Galerie.
In de Kleine Kerk te Veere wordt zondag weer een cantatedienst gehouden.
Jubileum gospelkoren St. Vivente.