Middelburg doet mee met het Nationaal Integratiediner

MIDDELBURG - Op maandag 8 oktober organiseren Resto VanHarte, Welzijn Middelburg en VluchtelingenWerk het Nationaal Integratiediner in Middelburg! Tijdens het Nationaal Integratiediner komen mensen bij elkaar in wijkcentrum Palet in Middelburg om elkaar beter te leren kennen én samen te dineren. Eten verbindt, in alle culturen speelt eten een belangrijke rol. Iedereen is welkom om gezellig mee te eten.

Doel van het Nationaal Integratiediner is het ‘vieren van verschillen’. Tijdens het diner laten duizenden Nederlanders zien dat verschillen tussen mensen niet eng of lastig zijn, maar juist waarde toevoegen. Dit geldt zowel voor individuele mensen als voor de organisaties waarin zij actief zijn. Zo zochten Resto VanHarte en Welzijn Middelburg de samenwerking met VluchtelingenWerk. Zij nodigen statushouders uit om mee te helpen in de keuken, aan te schuiven bij het culturele diner en te zorgen voor de muzikale omlijsting. Ook deelnemers van het project "Aan de slag" van Welzijn Middelburg worden gevraagd om mee te helpen in de keuken.

Alle buurtbewoners zijn van harte uitgenodigd voor het culturele diner. Reserveren kan via www.restovanharte.nl of via 0900-9003030. Iedereen is vanaf 17.30 uur welkom in het Palet aan de Johan van Reigersbergstraat. Het diner start om 18.00 uur. Gasten (zowel statushouders als buurtbewoners) hebben de mogelijkheid om samen met de kok een cultureel gerecht (uit eigen land) voor te bereiden. Tussen de gangen door prikkelt Welzijn Middelburg de ontmoeting onder de gasten door middel van bijvoorbeeld een "people-bingo". Sponsoren City Seeds en de Vitale Revolutie ondersteunen het diner met ingrediënten en een financiële bijdrage.

Over het Nationaal Integratiediner

Het Nationaal Integratiediner is een initiatief van schoonmaakorganisatie Asito en is ontstaan in 2011. Sinds 2017 heeft ook Dirk van den Broek zich verbonden aan het Nationaal Integratiediner. Het doel van het Nationaal Integratiediner is om verschillende mensen met elkaar te verbinden om zo meer begrip en respect te kweken. Dit zorgt voor meer samenhang in de maatschappij. Voor de organisaties die meedoen, verbetert het de samenwerking en versterkt het de relatie met andere stakeholders. Meer informatie is te vinden op www.nationaalintegratiediner.nl. [l]