Duurzaamheidsweken Oostkapelle 10 t/m 27 oktober

OOSTKAPELLE - Woensdag 10 oktober vindt de jubileumeditie van de landelijke Dag van de Duurzaamheid plaats. Deze dag is uitgeroepen door Urgenda. In heel Nederland worden activiteiten georganiseerd door duizenden particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden om te laten zien dat duurzaamheid belangrijk is. Evenals voorgaande jaren organiseert de Werkgroep Duurzaam Oostkapelle (WDO) op en rondom deze dag de Duurzaamheidsweken Oostkapelle.

Diverse duurzaamheidsonderwerpen komen aan bod, die ook in het Dorpsplan Oostkapelle 2030, in het werkplan 2018 van de WDO en het Duurzaamheidsbeleid 2017-2020 van de gemeente Veere genoemd worden.

Tijdens de Duurzaamheidsweken Oostkapelle staan activiteiten rondom electrostress (praktische tips voor het omgaan met straling in en om het huis i.s.m. het Zeeuws Platform Stralingsrisico – woensdag 10 oktober) ; de start van de afvalproef ‘Minder restafval én meer hergebruik van ons afval!’ (dinsdag 16 oktober – gericht op betere afvalscheiding en afvalvermindering op de meeste adressen binnen de bebouwde kom ); de introductie van de digitale menukaart voor energietransitie (verduurzamen woning) voortvloeiend uit het Zeeuws Energie Akkoord waarin Oostkapelle een prominente rol speelt (datum nog onbekend) en de landelijke Nacht van de Nacht (zaterdag 27 oktober - Oostkapelle als donkerste plek van Zeeland) op het programma.

Ondernemers in de kern Oostkapelle ontvangen namens de Werkgroep Duurzaam Oostkapelle een enquête over het gebruik van verpakkingen en disposables. Voorstel is om met elkaar naar alternatieven te zoeken voor plastic, zoals biologisch afbreekbare en composteerbare verpakkingen en disposables gemaakt van bijvoorbeeld maïszetmeel.

Meer informatie kunt u t.z.t. lezen via persberichten, posters en op de websites www.dorpsraadoostkapelle.nl; www.facebook.com/duurzaamoostkapelle en de facebookpagina ‘Inwoners van Oostkapelle’. [l]