Beker van Maximiliaan.
Beker van Maximiliaan. Museum Veere

Veers vragenvuur tijdens de Grote Veerse Quiz

VEERE - Op dinsdag 30 oktober organiseert Museum Veere opnieuw de Grote Veerse Quiz. Teams van vier kunnen hun kennis van Veere en de Veerse geschiedenis testen. Het winnende team mag de wisselbeker van Maximiliaan voor een jaar mee naar huis nemen. Teams kunnen zich inschrijven door een e-mail te sturen naar evenementen@museumveere.nl.

Spannende strijd voor (oud-)Veerenaren. Hoe goed kennen (oud-)Veerenaren Veere?
Om 19.45 uur worden de teams ontvangen in de beeldenzaal van de Schotse Huizen met koffie en thee. Om 20.00 krijgen ze een anderhalf uur durend vragenvuur over Veere en de roemrijke geschiedenis van de stad. De winnaars mogen de felbegeerde wisselbeker van Maximiliaan een jaar lang thuis laten pronken. Na de prijsuitreiking is er tijdens de borrel nog even tijd om alle vragen en antwoorden na te bespreken. De toegang is gratis, ook voor het publiek. Voor de borrel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.
Teams van vier deelnemers kunnen zich tot maandag 26 oktober inschrijven bij Museum Veere (plaats voor max. 8 teams). Alle informatie is ook te vinden op www.museumveere.nl/quiz [l]