Swift heeft weinig moeite met Valto

MIDDELBURG - Zaterdag 6 oktober stond de 5e wedstrijd van Swift op het programma. De ploeg, die uitkomt in de Overgangsklasse, heeft tot nu toe een foutloze start. Alle wedstrijden werden met relatief gemak gewonnen. De opdracht was dan ook duidelijk; de zegereeks voort zetten. De tegenstander uit de Lier was geen onbekende. Voorgaand seizoen werd twee keer van Valto gewonnen.

De start van Swift was beter dan tegen Merwede. Na circa 10 minuten stond een 0-4 voorsprong op het scorebord. Dat was een afspiegeling van het krachtsverschil. Valto deed wat terug vanaf de stip, maar kon eigenlijk geen vuist maken. Verdedigend stond Swift sterk en aanvallend werd de score verder uitgebouwd. Bij rust was het 5-13. Swift had vlak voor rust een versnelling ingezet, waardoor de wedstrijd eigenlijk al binnen was.

Tweede helft speelde Swift de wedstrijd volwassen uit. Van 6-15 ging het naar 8-20. Bij Swift kreeg Koen Maljaars nog speelminuten. Swift won uiteindelijk met 11-23, waarbij alle acht de basisspelers de korf wisten te vinden.

Aankomende week staat de kraker van deze poule op het programma. Swift speelt dan om 15:30 uur uit op de Kleine Vink tegen Nieuwerkerk. Beide teams hebben nog geen punten verloren. Bij een overwinning wordt Swift alleen koploper in de Overgangsklasse D. [l]